PIJANA POVZROČILA DVE NESREČI: In se brez dveh pnevmatik še kar peljala naprej (FOTO)

Kronika

Šentjurski policisti so v ponedeljek obravnavali opito voznico osebnega vozila, ki je od Levca do Teharij povzročila dve prometni nesreči. Pri tem ji je v krožišču na Teharjah z vozila snelo obe pnevmatiki, kar je ni ustavilo. Z vožnjo je nadaljevala, dokler je niso ustavili policisti. Ti opozarjajo, da je alkohol med vozniki vse preveč prisoten.

Voznica, za katero so policisti pozneje z alkotestom ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, je nesreči povzročila v ponedeljek zgodaj zjutraj. Prva nesreča se je zgodila v Levcu, kjer je zapeljala čez krožišče, nato pa trčila v robnik in prometni znak. Z vožnjo je nadaljevala in nesrečo povzročila še v krožišču na Teharjah, kjer ji je z vozila snelo obe pnevmatiki. Tudi to je ni ustavilo, saj je z vožnjo nadaljevala, dokler je policisti niso ustavili na šentjurskem območju.

Zoper voznico bodo policisti spisali obdolžilni predlog, so danes sporočili s Policijske uprave Celje in ob tem dodali, da v zadnjem času znova opažajo, da je alkohol med vozniki vse preveč prisoten.

Na celjski policijski upravi so ponovno spomnili, da alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot in podobno.

To v prometu konkretno pomeni izzivanje nevarnosti, prepočasno ali prehitro vožnjo, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč in podobno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija