Pijana pobegnila policiji, nato trčila v zid

Goriška

Včeraj zvečer nekaj minut po 19. uri se je na cesti med Rožno Dolino in Novo Gorico izven predora Panovec zgodila lažja prometna nesreča, v kateri je bila udeležena vinjena voznica, ki je pred tem pobegnila policijski kontroli.

Starejšo voznico avtomobila so šempetrski policisti že pred prometno nesrečo ustavili v Rožni Dolini. Ko so hoteli pristopiti do nje in opraviti postopek, pa je voznica nepričakovano speljala in nadaljevala vožnjo proti Novi Gorici. Nespametno odločitev je 59-letna voznica avtomobila plačala, ko je pripeljala skozi predor Panovec, kjer je zapeljala skrajno desno in trčila v kamniti podporni zid, po katerem je z vozilom drsela še približno sto metrov, dokler se ni ustavila ob robu vozišča. Voznica v prometni nesreči na srečo ni utrpela telesnih poškodb.

Policisti so ji v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imela voznica v organizmu 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper voznico pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Deli novico:

Rozalija |  18 .12. 2013 ob  16: 06
kaj naredi alkohol iz človeka...