PEDOFIL, KI JE ZLORABLJAL SVOJE UČENCE, NE BO ŠEL V ZAPOR: To je bizarni razlog

Kronika

Pedofil, ki je med poučevanjem na Tasmaniji spolno zlorabil več fantov, zaradi slabega zdravstvenega stanja ne bo odšel v zapor. Je namreč predebel ... 

61-letni Peter John O'Neill je bil v letih 1980–91 zaposlen v treh šolah, kjer zlorabljal dečke. O'Neill se je denimo spoprijateljil z enim od fantov, ki je bil takrat star 10 let, medtem ko je delal kot njegov učitelj umetnosti. Potem ko je fant na nočnem potovanju med nevihto povedal O'Neillu, da se počuti prestrašenega, je O'Neill fantu v postelji zmasiral hrbet in ga nato spolno zlorabil. O'Neill, ki zdaj živi v Canberri, je nato priznal še šest obtožb, piše Daily mail.

Vrhovni sodnik Alan Blow je dejal, da si O'Neill zasluži zapor, njegova edina možnost pa je bila izreči popolnoma pogojno obsodbo, saj "ni možnosti", da bi ga pripeljali na Tasmanijo.

"Čeprav ne morem izreči kazni, ki si jo zasluži, je njegovo življenje zdaj verjetno veliko bolj žalostno kot življenje večine zapornikov," je v sredo na vrhovnen sodišču dejal sodnik Blow. Dodal je še, da je odredba o pridržanju na domu neuporabna, ker O'Neill ne more zapustiti svoje hiše brez pomoči.

Učitelj namreč zdaj tehta 140 kilogramov, je inkontinenten in trpi zaradi hude degeneracije hrbtenice, hrbtenične stenoze, kroničnih bolečin in apneje v spanju. Ima rednega oskrbovalca in potrebuje pomoč pri vstajanju, umivanju in drugih osnovah higiene.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .09. 2020 ob  13: 44
v zaporu bi sigurno shujšal