OVIRA NA CESTI MED IZOLO IN KOPROM: Kdo jo je dolžan odstraniti? (FOTO)

Kronika

Nekatere bralce, ki so se zapeljali po uvozu na hitro cesto v smeri proti Kopru v Izoli, je na cesti pod viaduktom pričakala velika kovinska ali lesena plošča. O oviri na cesti, ki naj bi bila tam že od sinoči, so obveščali tudi uporabniki Facebook portala Promet za Obalo. Preverili smo, kdo jo je dolžan odstraniti.

Če gre za oviro na regionalni cesti, potem je za njeno odstranitev oziroma varno pretočnost prometa dolžna poskrbeti občina oziroma pooblaščen upravljavec ceste. Če gre za oviro na avtocesti, hitri cesti ali uvozu na hitro cesto oziroma avtocesto, je za to dolžan poskrbeti Dars. Vendar mora biti o tem obveščen, so pojasnili za naš portal na Darsu.

"Vsak uporabnik v takih in podobnih primerih lahko pokliče na številko 1970 ali 01 5188 518, kjer se bo oglasil dežurni operater. Dežurstva izvajamo 24 ur na dan po celi Sloveniji. Tudi če bi se vam v tem primeru oglasil dežurni v Ljubljani, bi prevezal klic dežurnemu centru v bazi na Kozini. Zato, če opazite karkoli na avtocesti ali hitri cesti, ne le predmete, ki ovirajo promet, včasih vozniki naletijo na kakšno izgubljeno žival ali pa potrebuje pomoč voznik, ki je ostal brez telefona, nas lahko 24 ur dnevno pokličete na omenjeni številki in zagotovili bomo pomoč," so še povedali na Darsu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija