OGNJENI ZUBLJI POGOLTNILI DOMAČIJO: Dve družini sta ostali brez vsega (FOTO)

Slovenija

Občina Žirovnica in Rdeči križ Slovenije sta začela zbirati humanitarne prispevke za oškodovance v nedeljskem požaru v Zabreznici. Gre za dve družini, ki sta utrpeli veliko materialno škodo. Ogenj, ki je izbruhnil sredi noči, je namreč uničil dve gospodarski poslopji in poškodoval eno stanovanjsko hišo.

Pri gašenju požara in sanaciji so sodelovali prostovoljni gasilci iz Zabreznice in Smokuča ter poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Jesenice. Pri prvi sanaciji škode pa so pomagali tudi javno komunalno podjetje in vrsta dobrih ljudi, ki so posledice požara odstranjevali s traktorji, lopatami in metlami, so danes sporočili z Občine Žirovnica.

Ker je nastala velika materialna škoda, bi radi oškodovanim pomagali tudi pri nadaljnji sanaciji objektov. Zato Občina Žirovnica z vaškim odborom Zabreznica in v sodelovanju z območnim združenjem Rdečega križa Jesenice, začenja enomesečno humanitarno akcijo zbiranja sredstev za prizadete v požaru v Zabreznici.

Vse, ki so pripravljeni pomagati, obveščajo, da lahko sredstva po svojih zmožnostih nakažejo na transakcijski račun jeseniške območne združenja Rdečega križa Slovenije na transakcijski račun 0400 1004 6479 576 s sklicem 000 pomoč požar Zabreznica.

Kot so v ogledu kraja požara ugotovili kriminalisti, je v nedeljo okoli 2.30 najprej zagorela lesena lopa, kjer je bil odložen pepel, ogenj pa se je od tam razširil na bližnje večje gospodarsko poslopje in od tam še na dva ločena sosednja objekta. Poleg lope, ki je pogorela, so bili tako poškodovani še trije objekti in vozilo. Ljudi pa so evakuirali, tako da ni bil nihče poškodovan.

Ob 2.35 je v Zabreznici, gorelo gospodarsko poslopje, ogenj pa se je razširil še na sosednji objekt. Z hitro...

Objavil/a PGD ZABREZNICA dne Nedelja, 06. marec 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija