ODLOČIL SE JE KANDIDIRATI NA PARLAMENTARNIH VOLITVAH: Ga mesto župana ne zanima več?

Koper

Nekdanji koprski župan Boris Popovič se na prihajajoče parlamentarne volitve podaja z Listo Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo. V svoji kampanji v prvi vrsti stavi na mlade, razvoj nove tehnologije in posodobitev gospodarstva. Cilj liste je prestopiti prag parlamenta. Ali to pomeni, da ga mesto župana ne zanima več?

Po besedah Popoviča kandidatura na prihajajočih parlamentarnih volitvah še zdaleč ne pomeni, da ne bo kandidiral za župana Kopra. Prepričan je, da bi prestop njegovo liste v parlament prinesel veliko prednosti: "Kot predsednik stranke, ki bi imela svoje poslance v državnem zboru, bi bilo delo župana neprimerno lažje. Lažje bi se reševalo stvari, ki smo jih prej le stežka. Malokdo v parlamentu, kaj šele na vladi, razume težave lokalnih območij. Naš državni aparat je zelo tog in je zato uresničevanje lokalnih zadev zelo oteženo." Težav pri ponovni izvolitvi za župana ne vidi, saj kot pravi, če bo postal poslanec, bo v tem primeru odstopil, ker poslanska in županska funkcija nista združljivi.  

Z Listo Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo tokrat stavi na mlade, svojo kampanjo pa vodi predvsem na družbenih omrežjih, tudi na TikToku, kjer objave beležijo veliko ogledov. Za tovrstno promocijo so se odločili predvsem zato, ker nimajo dostopa do ostalih medijev, kot so televizijska soočenja. Da prihaja do neenakosti, so opozorili tudi z ustavno pritožbo, saj so prepričani, da bi moral biti televizijski prostor na razpolago vsem, ki se potegujejo za vstop v parlament.

❗❗ LBP bo sprožila ustavni spor in zahtevala ENAKE MOŽNOSTI ter REGULARNOST VOLITEV. Ob tem pozivamo druge stranke,...

Posted by Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo on Thursday, April 7, 2022

Na volitve so se podali sami, čeprav so se pogovarjali tudi z ostalimi političnimi akterji, a kot pravi Popovič, "nihče si ne upa tako radikalno zarezati v naš politični prostor, nihče se ne bi rad zameril določenim garnituram. Naš program je pač takšen, da za povezovanja s strici iz ozadja ni prostora in je neka mala pomembna revolucija političnega prostora."

Program LBP-ja je razdelan do potankosti, med glavnimi točkami pa je seveda vrnitev demokracije v našo državo in to s...

Posted by Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo on Sunday, April 3, 2022

Sicer pa za najpomembnejše točke njihovega programa Popovič našteva, prodajo vodnega topa: "Da ne bo nihče več šprical državljanov na miroljubnih protestih in jim vnašal strah v kosti." Poleg tega se zavzemajo, da bi davek na dobiček z 19 odstotkov znižali na 10 odstotkov. Po mnenju Popoviča je to prava meja, ki bi jo večina v celoti plačala in se ne bi izogibala davku. Sedaj se ga mnogi izogibajo na različne načine, država pa posledično s tem dobi manj denarja, pojasnjuje.

10% DAVEK NA DOBIČEK? ???? Naj se ne sliši prelepo! Višji davek = višji davčni izogib. ???? Slovenija je trenutno davčno...

Posted by Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo on Monday, March 28, 2022

Opozarja tudi na previsok davek na dodano vrednost, ki bi ga bilo potrebno prav tako zmanjšati, saj po nepotrebnem obremenjuje naše gospodarstvo. "Bogate evropske države imajo nižji davek od nas, 19-odstoten, v Luksemburgu je ta celo 17-odstoten," pravi.

Pred devetimi leti je vlada “začasno” dvignila davek na dodano vrednost iz 20% na 22%, kar je močno obremenilo...

Posted by Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo on Thursday, April 7, 2022

Poleg tega navaja še možnost nakupa stanovanj, za katere bi garantirala država. "To pomeni, da pologa ne bi bilo, država pa pri tem ne more izgubiti prav ničesar. Tudi, če kdo ne bi mogel plačevati, bi stanovanje še vedno ostalo v lasti države. To je zelo enostavno rešiti. Vsak bi imel pravico do enega stanovanja. Tako bi mladi prišli prej do svojega stanovanja, do možnosti ustvarjanja družine, s tem pa bi dvignili tudi nataliteto in posledično prepolovili splave. Ponuditi pa bi bilo potrebno tudi brezplačne vrtce, če želimo dvigniti nataliteto," točke programa njegove liste opisuje Popovič.

Njegova lista v prvi vrsti stavi na mlade, saj je po njegovem mnenju to edina prava pot. "Če stavim na mlade, stavim tudi na starejšo populacijo. Zakaj? Ker bodo mladi zelo hitro začeli delati, postali bodo zelo hitro vzorni davkoplačevalci, to je edini način, da bomo imeli dovolj denarja za višje pokojnine. To je garancija, da bodo starejši občani živeli dobro, če bodo mladi čim prej začeli z delom in z ustvarjanjem dodane vrednosti. Drugega načina ni," je prepričan in dodaja, da bi bilo volivcev tudi bistveno več, če bi imeli e-volitve, za kar se zavzema tudi njegova lista, katere cilje je na volitvah prestopiti prag parlamenta. "To bi bila za nas zmaga, če bo kaj več, bomo še toliko bolj veseli," zaključuje Popovič.