OD ZDAJ BO HODIL PEŠ: Pijanega Ljubljančana v osmih urah kar dvakrat ustavili v Luciji

Kronika

Policijska  uprava Koper (PU) je v zadnjih 24 urah posredovala pri 44 nujnih primerih. Na številko za klice v sili so prejeli skupno 226 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, pri katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, pri ostalih pa je nastala materialna škoda. Dve vozili so zaradi hujših kršitev zasegli.

Obravnavali so tudi dve tatvini in šest poškodovanj tuje lastnine. V dveh primerih so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru. Čez noč sta bili ukradeni dve kolesi z motorjem. Po poročanju PU Koper je neznani storilec izpred stanovanjske hiše v Boninih ukradel Piaggio Vespo z registrsko številko KPZK-14 in s tem lastnika oškodoval za 6000 evrov. Drugo kolo z motorjem, Piaggio Zip 50 z registrsko številko KP8C-K6, je bilo ukradeno v Vanganelu. Vrednost tega je 1700 evrov. V obeh primerih sledi kazenska ovadba.

Na  cesti  Palčje–Juršče  je  prišlo včeraj ob 9.57 do prometne  nesreče s samoudeležbo. Policisti so ugotovili, da se je 18-letni voznik prevrnil na streho in se pri tem lažje telesno poškodoval. Izdali so mu plačilni nalog. Na Šmarski cesti v Kopru pa je včeraj ob 20.40 zaradi neprilagojene hitrosti padel 18-letni motorist in se pri tem lažje poškodoval. Po zbranih ugotovitvah sledi plačilni nalog.

V Luciji so ob 15.51 policisti ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila, s prijavljenim prebivališčem v Ljubljani. Opravili so alkotest, ki je pokazal rezultat 0,92 mg/l. Moškemu so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje. Istega moškega so policisti ustavili tudi danes ponoči ob 00.16, pri čemer mu je alkotest pokazal 0,32 mg/l. Ker je vozil kljub predhodno odvzetemu vozniškemu dovoljenju, so mu vozilo zasegli. Zoper moškega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške ter plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih. 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali skupno pet ilegalnih pribežnikov, ki so jih slovenskim oblastem vrnili italijanski varnostni organi. Štirje izmed njih so bili državljani Iraka, eden pa državljan Irana. Osebe so bile nastanjene v center za tujce v Postojni in bodo po postopku vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija