Obalni gasilci na pomoč v Postojno

Koper

"Prizadela nas je naravna katastrofa večjih razsežnosti," je na novinarski konferenci povedal minister za obrambo Roman Jakič. Na področju Elektra Primorske je denimo brez elektrike 12.682 odjemalcev, za vikend so v Postojno priskočili na pomoč tudi piranski prostovoljni gasilci, še vedno pa so na terenu tudi predstavniki Obalne gasilske zveze Koper.

"Za vikend smo v Postojno peljali agregate iz gasilske enote Piran," pravi poveljnik Pirančanov, Peter Ventin. "Tam je vse zamrznjeno, polomljeno, gasilci imajo ogromno dela," še pojasnjuje. V nedeljo so se odzvali tudi koprski gasilci, ki so na Postojnsko in v Pivko poslali 20 gasilcev iz štirih koprskih društev, nekaj jih je na terenu tudi danes.

Agregati sicer v Postojno in drugam po Sloveniji prihajajo tudi iz drugih držav, prvi danes ob štirih zjutraj iz Nemčije, pričakujejo pa jih še iz Avstrije in Češke. Po besedah ministra Jakiča je prvotni namen zagotavljanje električne energije tistim, ki so najdlje brez nje, nekateri že od petka.

Deli novico:

PGDjevc |  04 .02. 2014 ob  12: 00
Pozdravljeni,
kot eden izmed gasilcev društva iz OGZ Koper sem tudi sam bil na "terenu" na prizadetem območju na pivškem koncu. Vojska je tudi prisotna in pomaga vendar z nekaj dni zamude in ne v tako velikem številu kot bi lahko. Kot je v navadi je pri tovrstnih intervencijah vedno problem s časovnim zamikom, ker gasilci in ostale enote uprave zaščite in reševanja se hitro aktiviramo ker nam je že v naravi in poslanstvu dano da moremo bit hitri in učinkoviti. Pri vojski je problem ker more posredovanje odobrit ministerstvo. Čim je pa nek državni organ vmes je pa počasno, ker najprej se morejo iztrošit vse sile URSZR pol pa more prit predsednik na ogled da reče da je katastrofa, pa predsednica vlade da reče da je katastrofa, pa še minister da reče da je katastrofa, pa potem se zmenijo da naredijo naslednji dan sestanek, ker itak oni delajo samo do 15h in čas beži beži beži. Hvala bogu da obstajamo prostovoljni gasilci :) ... p.s. Obalna gasilska društva že četrti dan zapored izmenično pošiljamo 30 gasilcev z vozili na pomoč prizadetim na območju Pivke in Postojne. NA POMOČ !
Đomba |  04 .02. 2014 ob  10: 23
Jakič ne dovoli vojakom pomagat, ker je premrzlo. Ne sme jih imet bolanih, tako da lahko v vsakem trenutku pomagaju Natu.
@Štuf |  03 .02. 2014 ob  22: 25
Motiš se, PS je tragedija. Katastrofa sta SD in SDS ter njuna komunistična ekstremista Lukašenko in Jan Sha.
Štuf  |  03 .02. 2014 ob  19: 37
-1
Prizadela nas je naravna katastrofa, imenuje se Pozitivna Slovenija!
zaskrbljen |  03 .02. 2014 ob  16: 24
OK, berem novice, poslušam celodnevne zahvale po radiu, ki gredo zgolj GASILCEM in PROSTOVOLJCEM ..., in se sprašujem, KJE ZA BOGA JE VOJSKA?A niso oni plačanci, ki bodimo iskreni, ne vem zakaj jih sploh imamo??? A ni to kriza v državi, naravna katastrofa, klic ljudi na pomoč???Kje so VOJAKI, ki naj bi pomagali????A čakajo na vojne razmere in to je to? GOLAZEN!!!! Na Madžarskem je v takih razmerah na cesti 24h vojska ... pri nas pa prostovoljci, CZ in gasilci ... žalostno!!!!!
kagamirakul |  03 .02. 2014 ob  12: 58
10
Tudi tisti Darsovci, ki v tem trenutku kontrolirajo vinjete na obalni cest bi lahko v teh razmerah pomagali odpravljat posledice !!!!! Tudi AC je potrebna (veje na cesti...) Oni pa lepo na obali kontrolirajo !!!!!