OBALA JE POKAZALA VELIKO SRCE: Na pot proti Petrinji tudi danes dolga karavana pomoči (FOTO, VIDEO)

Koper

Včeraj smo že pisali o dobrodelni pobudi obalnega društva, ki se je že šest minut po rušilnem potresu v Petrinji logistično organiziralo, včeraj pa pričelo z zbiranjem najbolj nujnih potrebščin, s katerimi bodo skušali tamkajšnjim prebivalcem vsaj nekoliko olajšati trenutno krizo. To isto nalogo so prevzeli tudi Obalni angeli, društvo, ki se je tudi v prazničnem času odzivalo na dobrodelne pobude in skušalo praznike polepšati tistim, katerim je v teh časih najtežje.

Kot pravi Izolanka Neli Paspalj, ena izmed vodilnih v društvu Obalni angeli, so zbrali ogromno količino različnih stvari. "Prostor v Gostilni Jasna je bil poln, ljudi je kar mrgolelo," pojasnjuje in dodaja, da so bili nad odzivom prijetno presenečeni. "Najprej smo dali objavo na Facebooku in ljudje so začeli hoditi. Prinašali so vodo, topla oblačila in odeje, nekateri pa tudi hrano."

"Zbrali smo za poln velik kombi stvari, ki so jih naši potniki že danes odpeljali," zaključi Paspaljeva. Danes, predvidoma okoli 12. ure pa se bo na pot proti Petrinji odpravila še ena karavana vozil z najbolj nujnimi stvarmi za tamkajšnje prebivalce.

????OBVESTILO???? Presegli smo vsa pričakovanja???? zbiranja pomoči zato vas obveščam, da gre jutri ob 8.00 zadnji kombi za...

Objavil/a Danijel Sertič dne Sreda, 30. december 2020

Hrvaško kulturno društvo (HKD) Istra Piran je včeraj v samo nekaj urah uspelo zbrati preko deset ton stvari. Skupno bo danes poleg enega velikega kamiona na pot krenilo še osem polnih, velikih kombijev.

Pirančani smo srca❤️ Verjamem, da je slika podobna v vseh slovenskih občinah ???????????? Solidarnost še živi ???? Samo ta še rešuje človeštvo pred norim, podivjanim svetom.

Objavil/a Eugenija Carl dne Sreda, 30. december 2020

Ena izmed zbirnih točk je bila tudi koprska Čokoladnica Da Ponte, kjer je delo organiziral njen lastnik in eden izmed članov društva HKD Danijel Sertič. Navdušenja nad zbiralno akcijo tudi danes ni zmogel skriti. "Na naši zbirni točki smo zbrali za tri kombije stvari," nam je povedal.

Objavil/a Danijel Sertič dne Sreda, 30. december 2020

"Zelo sem ponosen, da sem lahko bil eden izmed idejnih vodij in da smo se povezali s hrvaškim kulturnim društvom. Pokazali smo, da Primorci oziroma Obalarji znamo stopiti skupaj in pomagati tistim, ki so potrebni pomoči," pojasnjuje Sertič in dodaja, da ima danes "srce veliko kot Triglav".

V sodelovanju z Okoljem Piran in Krajevno skupnostjo Portorož, je priskočila na pomoč tudi Občina Piran. Žrtvam torkovega potresa so prek društva HKD darovali najnujnejše potrebščine v višini 5.500 evrov. Zbrali so devet palet pijače in nepokvarljive hrane, kot so konzervirana živila, moka, testenine, riž, olje in pripomočke za osebno higieno, sanitetni material in odeje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija