Ob trku dveh vozil eno končalo na strehi

Goriška

V Šempetru pri Gorici v križišču za bolnico se je danes ob 11.33 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

S policijske Uprave Nova Gorica poročajo, da je 71-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal v križišče iz smeri šempetrske bolnišnice in nameraval zapeljati levo proti Vrtojbi. V istem trenutku pa je po prednostni cesti iz smeri centra Šempetra pri Gorici  pripeljal 53-letni italijanski voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v križišču naravnost v smeri Rožne Doline in je s prednjim delom svojega vozila trčil v levi bok vozila 71-letnega voznika.

Omenjeno vozilo se je zaradi trčenja prevrnilo na streho. V prometni nezgodi k sreči nihče od udeležencev ni utrpel telesnih poškodb.

Policisti so 71-letnemu vozniku osebnega avtomobila kot povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog. Policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica so na kraju prometne nesreče ustrezno pomoč nudili tudi novogoriški poklicni gasilci, saj je bil promet zaradi prometne nesreče močno oviran. 

Deli novico: