NOVI LOMILCI NAJSTNIŠKIH SRC: Obala dobila prvi boyband?! (VIDEO)

Piran

Iz vokalne skupine štirih fantov z akustično kitaro je nastal nov obalni boyband na slovenski sceni. Fantovska skupina Soulution je izdala svojo prvo pesem, za katero so na različnih lokacijah slovenske Obale posneli tudi videospot. Kot pravijo fantje, Patrik, Luka, Arni in Matevž, bi radi postali skupina, ki postavlja nove trende v Sloveniji in bi bili radi vzgled za prihajajoče glasbenike.

Kako je nastal tako imenovani boyband? Od kod prihajate? Od kdaj se ukvarjate z glasbo?

Soulution je nastal kot projekt štirih prijateljev, ki so radi skupaj ustvarjali glasbo. Patrik, Luka in Arni se poznajo že iz časov gimnazije, kjer so občasno skupaj nastopili na šolskih prireditvah, Matevž pa se je skupini prijateljev pridružil nekoliko pozneje preko poznanstva z Luko. Patrik in Luka sta iz Lucije, Arni iz Ankarana, Matevž pa je iz Artič (okolica Brežic). Vsak posamezno se z glasbo ukvarja že od otroštva, vendar se je naša skupna pot začela šele konec novembra 2018.

Od kdaj želja biti del boybanda?

Na začetku se nismo definirali kot boyband, ker pravzaprav nismo vedeli, kaj smo. Bili smo vokalna skupina štirih fantov z eno akustično kitaro in to je bilo to. Sčasoma smo ugotovili, da smo pravzaprav zelo podobni ostalim boybandom in to nas ni zmotilo, nam pa je vsaj dalo nekaj, s čimer se lahko definiramo v prihodnosti.

Kako komentirate podatek, da ste najverjetneje prvi boyband na Obali?

Do tega trenutka na to pravzaprav nismo pomislili, vendar nam je v tem trenutku ta podatek kar bizaren. Lepo je vedeti, da smo pionirji tega boyband žanra na Obali.

Kako je nastala vaša avtorska pesem Naj ne čakam te? Kdo je avtor?

Začelo se je s Patrikom in Luko, ki sta zapisala akorde in enostavno melodijo kitic. Torej idejo za glasbo smo imeli, vendar nam je manjkalo sporočilo – kaj pravzaprav želimo povedati. To je bilo februarja in ravno takrat je Patrik šel smučat, ko mu je sredi spusta kapnilo, da želi govoriti o kratkosti življenja in da ga je treba izkoristiti. Ko se je vrnil, se je dobil z Arnijem, skupaj sta končala še melodije in besedilo. Ko se nam je kasneje pridružil še Matevž, je dodal še piko na i naši prvi avtorski pesmi in vse ostalo je bila preteklost.

Kje ste pesem posneli, s katerim producentom?

Pesem smo posneli v Kranju pri zelo talentiranem mladem producentu Nacetu Jordanu v Studiu 23.

S katero ekipo ste posneli videospot in kje?

Videospot smo posneli z ekipo Somnium AVD, pod režiserjem Matejem Simčičem. Ekipa je zelo talentirana in res trdo delajo, tako da se jim iskreno zahvaljujemo. Snemali smo na petih različnih lokacijah na slovenski obali: na Forma vivi v Luciji, ob plaži zraven avtokampa v Luciji, v centru Pirana, pri piranski cerkvi ter v Gledališču Tartini.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost, kakšne so želje?

V bližnji prihodnosti bi radi čim več nastopali, pisali in snemali in mogoče bi se tudi prijavili na kakšno glasbeno tekmovanje. Kar se pa končnega cilja tiče, bi pa radi postali skupina, ki postavlja nove trende v Sloveniji in bi radi bili vzgled za prihajajoče glasbenike, kot smo to trenutno mi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  11 .09. 2019 ob  14: 37
Spet je ustrelil tukaj novinar eno tako kot je bila tista, da je mesto Reka v Istri. Dragi novinar ma pojemo mi boysi iz Istre že, kar nekaj stoletij in verjetno tudi tisočletij. Pa to, da se zbere nekaj mladih fantov in zapoje se dela pri nas že zelo zelo dolgo , lahko imenujete to tudi boyband, če hočete, samo ne mi pisat, da so tej fantje prvi to počeli pri nas.