NOVA SUMLJIVA OBARVANOST BADAŠEVICE: Klic občanke na teren spravil tudi župana (FOTO)

Koper

Uprava RS za zaščito in reševanje je včeraj ponovno poročala o domnevnem onesnaženju v reki Badaševici. Občanka je namreč med sprehodom na območju Vinakoper opazila, da se je reka obarvala vijolično. Badaševica je zadnje čase sicer pogosto "na tapeti" zaradi različnih težav - od črne obarvanosti in smradu v poletnem času do sumljivega madeža minuli petek. Kaj se je zgodilo tokrat? 

Koprčanka je med nedeljskim sprehodom opazila, da se iz meteornega izpusta Badaševice izliva tekočina vijolične barve. Kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, je v nedeljo ob 13.43 v bližini poslopja Vinakoper prišlo do izlitja vinskih usedlin v reko Badaševico.

Gasilci JZ GB Koper so izlitje zajezili z bandažami, sanacijo pa bo opravilo podjetje VGP Drava. Obveščene so bile tudi vse pristojne službe.

Na dogajanje se je odzval tudi koprski župan Aleš Bržan, ki se je včeraj pridružil gasilcem, civilni zaščiti, policiji in predstavnikom Vinakoper ob ogledu stanja na terenu.

????Koprski gasilci so se nekaj pred 14. uro odzvali na ???? klic občanke, ki je med sprehodom na območju Vinakopra opazila,...

Objavil/a eKoper dne Nedelja, 07. november 2021

Vzrok izlitja še ni znan, najverjetneje pa je temu botrovala poškodba cevi v internem sistemu podjetja. Razmere so bile včeraj  po poročanju koprske občine pod nadzorom, danes pa naj bi javno podjetje Marjetica Koper opravilo temeljit pregled notranjosti cevovodnega sistema na celotnem območju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija