NIČ VEČ "KRAJŠNIC PO DOMAČE": Po pritisku javnosti Babnik vendarle sklical sejo

Piran

Hotel Kempinski Palace je, kot kaže, vse bližje uresničitvi želje o svoji plaži v Portorožu. Predsednik KS Portorož Andrej Babnik je danes poslal sporočilo za javnost, kjer piše, da so na dopisni seji svetniki podali pozitivno mnenje k oddaji centralnega dela portoroške plaže hotelu.

Potem ko smo poročali, da naj bi predsednik Krajevne skupnosti (KS) Portorož Andrej Babnik z enim samim telefonskim pogovorom jeziček na tehtnici prevagal tako, da je bila kar naenkrat večina svetnikov za oddajo centralnega dela portoroške Hotelu Kempinski Palace, se je sedaj vendarle odločil sklicati dopisno sejo.

Včeraj so člani sveta KS Portorož s tremi glasovi proti in štirimi glasovi za podali pozitivno mnenje k oddaji centralnega dela portoroške plaže podjetju Palace Portorož, je sporočil Babnik.

Andrej Babnik (drugi z leve)

Spomnimo. Okolje Piran je objavilo razpis za najem plaže v Portorožu. Prijavil se je samo en ponudnik, Hotel Kempinski Palace. 16. septembra letos je nato potekala redna seja sveta KS Portorož, na kateri svetniki kljub dolgi razpravi niso uspeli uskladiti stališč glede oddaje plaže Hotelu Kempinski Palace, saj je bil izid neodločen ob odsotnosti enega svetnika. Slednjega naj bi mesec dni kasneje Babnik poklical vpričo direktorja Okolja Piran Gašparja Gašparja Mišiča ter mu s tem pridobil še eno pozitivno mnenje k oddaji plaže v najem.

Postopek se je zdel sporen nekaterim piranskim občinskim svetnikom. Župana Đenia Zadkovića so prosili za dostavo zapisnika in sklepa seje KS Portorož ter sklepa o soglasju Občine Piran. Pod zahtevo podpisani Davorin Petaros, Nevenka Kavčič in Kristijan Cerovac namreč menijo, da bi o oddaji plaže morali glasovati tudi občinski svetniki, a piranska občina odgovarja, da to ne drži.

Ta teden so nam z občine odgovorili tudi na očitke, da naj bi bilo soglasje sveta KS Portorož za oddajo plaže v najem pridobljeno na nepravilen način. "Z namenom, da se omenjeni očitek razjasni, je Občina Piran pozvala krajevno skupnost Portorož, da se ponovno opredeli do pobude za oddajo plaže oziroma da se opredeli do pogodbe o najemu plaže," so zapisali.  

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  19 .11. 2019 ob  13: 59
Pozor.
Ostali mediji so že poročali, da je plaža dana v najem za 20let.
Le Regional še vedno molči.
Ena trtina plaže je sedaj za vedno izgubljena.
Kostič bo vložil pol milijona samo na papirju. Kot Metropol.
Genio ustregel si kapitalu, čeprav je bil na volitvah proti tebi.
Ustrgel si Gaspariju. Ki te bo na prvih volitvah izpljunil.
Tudi mi ne bo več glasovali zate.
Lep dan Portorožani
Stojanka |  19 .11. 2019 ob  02: 28
nedopustno da se javna plaža ...od vseh državljanov daja v najam kr tko ....ma vsaka vam čast ma fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Tom |  15 .11. 2019 ob  10: 45
E, moj Đenio, kako hitro si se vrgel na glavico iz lastnega virtualnega piedistala "mene denar ne zanima". Uf.

Đenio, Mišić, Babnik - še kolcalo se nam bo po SD. In to je srhljivo.

Pa še podpis: leto je naokoli in narejenega ni NIČ!
Darko |  14 .11. 2019 ob  19: 28
zakaj pa dva nista glasovala?
Ker sta zahtevala redno sejo in gradivo!
Tiramola  |  14 .11. 2019 ob  18: 43
11
Portorožani, zahtevajte referendum.
Lp