VIDEO: Neymar, Ibrahimović in Matić v dirki za najlepši gol

Brazilec Neymar, Šved Zlatan Ibrahimović in Srb Nemanja Matić so prišli v ožji izbor nominirancev za nagrado Puskas, ki jo Mednarodna nogometna zveza Fifa podeljuje za najlepši zadetek, so danes sporočili iz Fife. Zmagovalec bo znan 13. januarja na Fifini slovesnosti v Zürichu, ko bo znan tudi dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša sezone.

Pri Fifi so seznam desetih imen skrajšali na vsega tri v boju za nagrado, poimenovano po legendarnem madžarskem nogometašu Ferencu Puskasu.

Ibrahimović je na seznamu po izjemnem zadetku z več kot 30 metrov v reprezentančnem dresu Švedske na prijateljski tekmi proti Angliji 13. novembra 2012 in je glavni favorit za nagrado in naslednika Slovaka Miroslava Stocha. Matiću je 13. januarja uspel lep volej v portugalskem prvenstvu v dresu Benfice na tekmi proti Portu, Neymar pa za nagrado kandidira z zadetkom 15. junija na pokalu konfederacij, ko je zabil v dresu Brazilije na tekmi proti Japonski.

Fifa je danes razkrila tudi imena zadnjih treh nogometašev, ki se bodo potegovali za prestižno nagrado igralca leta oziroma zlato žogo. Med njimi so pričakovano štirikratni zaporedni dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša na svetu Argentinec Lionel Messi, Francoz Franck Ribery in Portugalec Cristiano Ronaldo.

ibra |  10 .12. 2013 ob  14: 45
ibrakadabra
navijač |  10 .12. 2013 ob  13: 36
Zlatan Ibrahimović definitivno! Ostala dva sta tudi zalo lepa a ne tako spektakularna.
NAJBOLJŠA KOMPLET AKCIJA |  10 .12. 2013 ob  08: 09
MATIĆ