NEURJE RAZDEJALO ISTRO: Pri sosedih vodne trombe, toča in hudi nalivi (FOTO, VIDEO)

Istra

Hrvaško Istro je minulo noč zajela nevihta z obilnim dežjem, točo in grmenjem. Najhuje je bilo na območju Rovinja in Poreča, kjer je toča povzročila veliko škodo na kmetijskih površinah, poroča hrvaški meteorološki portal istramet.hr. Dodali so, da je v kampu Mon Perin v Balah nedaleč od Rovinja divjal silovit veter, verjetno vodna tromba.

V Rovinju je prejšnjo noč padlo 68 litrov dežja na kvadratni meter, v zadnjih dveh dneh 107 litrov, kar je več, kot je mesečno povprečje, navaja portal. V Poreču so namerili 65 litrov dežja na kvadratni meter, več kot 30 litrov pa tudi v Baderni in Rovinjskem selu. Tudi drugod v hrvaški Istri so prejšnjo noč zabeležili hude nalive. 

Poveljnik gasilcev Dino Kozlovec je danes za hrvaške medije potrdil, da v neurju ni bilo poškodovanih. Uspešno so rešili tudi osebo iz avtodoma v avtokampu Polari pri Rovinju.

Dobro jutro svima još jednom i hvala na izvješćima. Prošle noći vrijeme je ponovno bilo opasno, a zabilježen je još...

Objavil/a IstraMet dne Nedelja, 08. september 2019

Izpostavil je, da so v nedeljo zvečer in v noči na danes gasilci posredovali 40-krat, največkrat na območju Rovinja.

Peroj, Portić nakon pijavice. Baš kod naše meteo postaje, nadamo se da je čitava. ???? Foto: Alex Photogrpher

Objavil/a IstraMet dne Ponedeljek, 09. september 2019

Skupaj s kolegi iz komunalnih služb in hrvaškega elektrogospodarstva so večinoma odstranjevali podrta drevesa in polomljene veje ter črpali vodo iz poplavljenih prostorov v Poreču, Pulju, Umagu in Labinu. Istramet napoveduje, da se bo vreme umirilo ter da je v Istri v popoldanskih urah pričakovati sonce.

Evo nam potvrde pijavice u Rovinju koja je u gradu lomila stabla. Jedina snimka samog vrtloga za sada! Video: Željka Jakšić

Objavil/a IstraMet dne Nedelja, 08. september 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija