NEOBIČAJNA TATVINA V BERTOKIH: "Zadevo intenzivno preiskujemo" zatrjujejo na PU Koper

Kronika

V Bertokih je nekdo ukradel defibrilator. Zadeva se intenzivno preiskuje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 130 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.

Ob 15.40 je na cesti Divača–Lokev 43-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Hrvaške, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer se je prikolica nagnila na levi bok. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval, izdan mu bo plačilni nalog.

V Hrušici pri Ilirski Bistrici so policisti popoldan ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 17.20 je v Divači 57-letni voznik osebnega avtomobila trčil v vozilo 23-letnega voznika. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,16 mg/l, sledi mu obdolžilni predlog.

Fotografije so simbolične.

Ob 22.25 so policisti v Luciji ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg/l. Ker se je aktivno upiral, mu je bilo odrejeno pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri 20-letnemu državljanu Albanije odkrili ponarejeno vozniško dovoljenje. Sledi mu kazenska ovadba.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 27 ilegalnih prehodov državne meje: pri Sušaku tri državljane Kosova, v Hrastovljah enega državljana Irana, pri Kozini štiri državljane Afganistana, pri Podgorju dva državljana Afganistana in enega državljana Gambije, pri Rakitovcu tri državljane Turčije, pri Rakitovcu zatem še štiri državljane Afganistana in enega državljana Pakistana, pri Skadanščini sedem državljanov Nepala.

Pri Podgorju so ustavili osebni avto, ki ga je vozil državljan Turčije, v vozilu je bil še njegov brat, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Zadeva se obravnava kot pomoč pri prehodu državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  22 .12. 2021 ob  14: 03
NENAVADNA tatvina! Tatvina ni ljudski obicaj. Ljudski obicaji so kurentovanje ali mlaj recimo. Uporaba tega izraza prihaja z juga in besede ''obicno''.