NAMESTO RUŠENJA, TOŽBA: Kdaj bo končana kalvarija okrog v požaru uničene piranske hiše?

Piran

Medtem ko je minilo eno leto od požara hiše na Trubarjevi ulici v Piranu, ta še vedno kazi podobo mesta. Lastnika stanovanja v drugem nadstropju sta nad ohranjanjem statusa quo razočarana, zdaj pa je Občina Piran, sicer lastnica pritličnega dela stavbe, napovedala, da bo tožila najemnike njihovih prostorov, kjer naj bi po poročilu forenzikov tudi zagorelo.

Na naše vprašanje, kako je z možnostjo rušenja celotne stavbe, so na piranski občini odgovorili, da čakajo dodatno poročilo statika. "Stavba žal še ni sanirana zaradi številnih razlogov, na čelu z neodzivnostjo enega izmed lastnikov pogorelega objekta," pravijo v tamkajšnji službi za odnose z javnostmi. Ob tem poudarjajo, da si občina sicer že vse od prvega dne zelo aktivno prizadeva, da bi dosegla dogovor med vsemi lastniki o možnih načinih sanacije objekta oziroma rešitev, ki bo za vse stranke sprejemljiva.

So pa hkrati napovedali, da se bo Občina Piran kot lastnica enega izmed prostorov, zaradi zaščite svojega premoženja poslužila tožbe proti najemniku prostora, v katerem naj bi po poročilu forenzikov zagorelo.

Na občini ne vedo nič o delavcih v pritličju

Na občini smo želeli preveriti tudi navedbe lastnikov stanovanja v drugem nadstropju, da sta v pritličju opazila delavce, čeprav je v stavbo po mnenju stroke nevarno vstopati. A na občini pravijo, da tovrstne informacije nimajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija