NAJSTNIK PARALIZIRAN OD PASU NAVZDOL: Igra z vodnimi pištolami se je sprevrgla v pravo streljanje (VIDEO)

Kronika

11. maja so se 18-letni Anakin Zehring in njegovi prijatelji igrali na parkirišču Walmarta v Kansasu, in sicer z igralnimi pištolami, ki izstreljujejo kroglice z gelom. Igrali so igro 'senior assassin', ki velja za tradicionalno med dijaki. Poteka tako, da dva ali več srednješolcev uporablja igralne pištole, da 'odpravi' svoje tarče, običajno zunaj šolskih prostorov. Videoposnetki 'zadetkov' se za zabavo nalagajo na družbena omrežja, kot so TikTok, YouTube in Instagram, poroča New York Post. Toda igra se je za Anakina končala tragično, saj je prišlo do pravega streljanja in paralize najstnika.

Anakin Zehring, Ruben Contreras in Kelly Zehring

Anakin je streljal z igralno pištolo na najstnico, ki ni bila del igre, kar je spodbudilo dekle, da je poklicala svojega očeta. Njen oče je prišel na parkirišče in ustrelil (s pravim orožjem) Anakina, medtem ko je ta sedel za volanom modrega Chevy Sparka. 47-letni Ruben Contreras je bil obtožen poskusa umora prve stopnje. Naslednje zaslišanje je določeno za 24. junij.

Krogla je zadela Zehringovo ledvico in jetra, poroča KAKE. Anakinov dvanajstnik – zgornji del tankega črevesa – je bil preluknjan, hrbtenjača pa poškodovana, kar je povzročilo popolno izgubo občutkov od pasu navzdol. Kirurgi so morali združiti hrbtenična vretenca L1, L2 in L3, da bi ga ohranili pri življenju. Do 6. junija je Anakin prestal šest operacij. V spodjem videu Anakinova mama Kelly Zehring med drugim pove, da ji je sin dejal: "Mama, vedno, ko zaprem oči, rečem svojim nogam, naj se premaknejo. A ne premaknejo se." 

Anakinov oče Jeremy Zehring je nedavno spregovoril o grozljivem dnevu, ko je bil njegov sin ustreljen. Sumil je, da je nekaj narobe, ko se mu Anakin ni oglašal na telefon. "Klicaril sem ga, a je vedno šlo na telefonski odzivnik." Jeremy je s pomočjo lokatorja izsledil sinov avto in sam odšel do Walmarta, kjer je bil soočen z grozljivo sceno ter izvedel, da je bil Anakin ustreljen. "Poskušal sem priti do avtomobila, a so me policisti ustavili in rekli, da gre za preiskavo," je povedal za KAKE. "Rekel sem, kje je moj sin? In oni so rekli, da je bil prepeljan v bolnišnico."

Anakin je trenutno na zdravljenju v rehabilitacijski bolnišnici Madonna v Omahi. Zaradi dolgotrajnega zdravljenja so njegovi družinski člani začeli zbirati sredstva za Anakinove zdravstvene stroške. Njihov cilj je zbrati 50.000 dolarjev, trenutno pa so na GoFundMe strani zbrali skoraj 9.500 dolarjev.

Anakin je bil tik pred maturo, zaradi česar je njegova svetovalka na šoli organizirala slovesnost za poškodovanega 18-letnika. "Mojega sina je to zelo razveselilo," je dejal Jeremy. "Nisem ga videl nasmejanega že tedne, dokler se to ni zgodilo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  09 .06. 2024 ob  20: 28
No pa je dobil zabavo.