Na štirih mostovih postavitev signalizacije za izmenični enosmerni promet

Slovenija

Koncesionarji rednega vzdrževanja državnih cest bodo danes začeli postavljati še prometno signalizacijo za izmenični enosmerni promet na štirih mostovih, ki so po ocenah direkcija za ceste preveč dotrajani za dvosmerni promet. Prometno signalizacijo na 11 mostovih, na katerih so omejili težo vozil, so že postavili.

Direkcija je sredi decembra sporočila, da bo do konca januarja na 15 odsekih cest zaradi dotrajanosti mostov in nujnosti zagotavljanja prometne varnosti omejila skupno dovoljeno maso vozil in s tem posledično tovorni promet.

To je med avtoprevozniki in gospodarstveniki na prizadetih območjih sprožilo veliko nejevolje, zato so se s predstavniki države dogovorili, da bo na štirih odsekih promet potekal izmenično.

 

Omejitev skupne dovoljene teže in s tem posledično tovornega prometa je tako doletela 11 mostov, na štirih pa bodo uvedli izmenično enosmerni promet. Prometno signalizacijo na 11 mostovih so začeli postavljati prejšnjo soboto, imeli pa so že nekaj neprijetnosti z nepridipravi, ki so postavljeno signalizacijo denimo v Ozeljanu poškodovali oz. odstranili.

Izmenično enosmerni promet bodo uvedli na odseku Črnova - Arja Vas v Skrlinovem Gradu (na njem velja tudi omejitev 30 ton za tovorna vozila brez priklopnikov), Postojna - Pivka v Prestranku, Jeprca - Ljubljana Šentvid v Mednem in Šentjakob - Ribče v Vidmu. Na zadnjih treh omejitev teže ne bo.

Pripravljen je pregled alternativnih poti

Direkcija je v pomoč voznikom pripravila pregled možnih alternativnih poti po državnih cestah, vse informacije pa bodo na voljo preko Prometno informacijskega centra za državne ceste. Direkcija vse voznike prosi za strpnost pri vožnji in dosledno upoštevanje prometne signalizacije.

Deli novico: