Na šempetrski avdiciji več sto kandidatov

Goriška

Avdicije za 300 statistov v evropski različici TV-serije Borgijci, ki je danes potekala v Primorskem tehnološkem parku v Šempetru pri Gorici, se je med 12.00 in 18.30 udeležilo ogromno število kandidatov. Teh naj bi bilo po nekaterih ocenah celo do tisoč.

Kandidati so morali pred vstopom pred komisijo izpolniti obsežen vprašalnik, v katerem so bili vprašani predvsem o njihovih fizičnih lastnostih. Nato so skupinsko vstopali  pred komisijo, ki si jih je natančno ogledala, izmerila višino in jih fotografirala.

Nekaj fotografij dolge vrste kandidatov, ki se je vila znotraj hodnikov Primorskega tehnološkega parka, smo uspeli pridobiti tudi na Regionalu.

Spomnimo: Ustvarjalci evropske različice TV-serije Borgijci bodo na snemanju potrebovali okrog 300 statistov, ki bodo na Goriški sceni odigrali različne vloge – vloge mimoidočih, plemstva ter duhovščine. Za kašne prizore točno bo šlo, je še skrivnost, saj ustvarjalci serije scenarija do TV-uprizoritve ne smejo izdati. Večina prizorov pa naj bi se snemala na goriškem gradu.

Snemanje bo potekalo od 28. do 30. januarja, deli serije, posneti v Gorici, pa se bodo na italijanski televiziji predvidoma predvajali ob koncu leta, na slovenske male zaslone bo serija prišla v letu 2015.  

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija