NA POTNIŠKEM TERMINALU BELEŽIJO REKORD: To leto s križarkami v Koper 110 tisoč turistov

Koper

"Čeprav so do konca leta še štirje meseci, lahko po dosedanjem obisku in potrjenih najavah že napovemo, da se nam v letošnjem letu obeta najuspešnejša sezona doslej," so sporočili iz Luke Koper.

V koprskem pristanišču ocenjujejo, da bo v letu 2019 Koper obiskalo 110.000 turistov z 71 ladij, kar je nekaj več kot v rekordnem letu 2011, ko so ladje za križarjenje v mesto pripeljale 108.820 turistov. "Vzpodbudno je tudi, da po zaslugi kakovostnih storitev, Koper oz. Slovenijo v svoja potovanja vključujejo ladjarji, ki v svetu za križarjenje veljajo za najprestižnejše, njihova ponudba pa sodi v najvišji cenovni razred," pravijo. Med njimi so Azamara, Silversea, Oceania, Regent Seven Seas, Crystal Cruises, Viking ..., katerih turistične pakete, ki vključujejo Koper, kupujejo predvsem turisti iz Velike Britanije, Nemčije in Severne Amerike.

Nekatere njihove ladje privežejo večkrat v letu, vendar običajno v daljšem časovnem razmaku. Posebna je bila zadnja, Celebritiy Infinity, ki je 23. avgusta pripotovala iz Dubrovnika in po enodnevnem postanku v Kopru odplula v Benetke. Tam je vkrcala turiste po novem turističnem aranžmaju ter se že čez dva dni ponovno vrnila v Koper in pot nadaljevala v Zadar.

Do konca leta bodo v Kopru privezali še 25 ladij za križarjenje, največ v septembru in oktobru. Sezono bo 3. decembra zaključila potniška ladja Amadea. Do decembra bomo največkrat videli ladjo Marella Discovery, največji pa bosta ladji Koningsdam in Mein Schiff6, ki lahko naenkrat pripeljeta 2.500 turistov in za katere skrbi preko 1.000 članov posadke.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  27 .08. 2019 ob  14: 49
nekatere križarke ne smejo več v Benetke pa so prišle v Koper