NA NASPROTNIH BREGOVIH: Zaposleni v Piloti Koper trdijo, da sindikat govori neresnico, ogroža njihova delovna mesta in družine

Koper

Zaposleni v družbi Piloti Koper d.o.o. so se odzvali na navedbe Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti o grožnjah z odpovedju dvema izmed zaposlenih in jih označili za neresnične. Aktivnosti in izjava sindikata, ki je v torek na to temo sklical tudi novinarsko konferenco, po besedah zaposlenih ogrožajo njihova delovna mesta in njihove družine.

V izjavi za javnost, ki so jo zaposleni v Pilotih Koper d.o.o. naslovili na medije, so zapisali, da ni res, da bi delodajalec nad zaposlenimi v podjetju izvajal mobing, ustrahovanja ali druge pritiske. "Tudi ni res, da bi bilo podjetje slabo opremljeno in ne bi imelo dovolj usposobljenega kadra ter da bi kakorkoli ogrožalo potek prometa v pristanišču. Ravno nasprotno," pravijo.

Kot so nadaljevali, so zaposleni ponosni, da delajo v uspešnem podjetju, z delovnimi razmerami in pogoji dela v podjetju so zadovoljni, za delo prejemajo dobro in redno plačilo. "Tudi novi piloti, na katere so s strani SŽPD leteli lažni in žaljivi očitki, kar nas je zaposlene resnično prizadelo, so usposobljeni skladno z mednarodnimi standardi in so pri usposabljanju bistveno presegli pogoje, ki jih za to določajo slovenski predpisi," so navedli v pismu, s katerim želijo jasno poudariti, da sindikat zavaja javnost. "SŽPD se lažno izdaja, da dela za in v imenu zaposlenih, v resnici pa dela proti nam," so ostri.

Zato so zaposleni javno pozvali SŽPD, naj preneha s svojimi aktivnostmi, "s katerimi ustvarja videz neobstoječih izrednih razmer, ker s tem neposredno ogroža naša delovna mesta, naše prihodke in s tem tudi naše družine." Za konec so še dodali, da zagotavljajo, da bodo še nadalje zagotavljali nemoteno in neprekinjeno izvajanje pilotaže ter s tem delovanje pristanišča.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija