NA KORONAVIRUS POZITIVEN ZAMEJSKI POLITIK: Zadržali so ga na opazovanju v Katinari

Trst

Član deželnega sveta Furlanije - Julijske krajine in deželni tajnik stranke Slovenske skupnosti Igor Gabrovec je bil pozitiven na test za koronavirus, poroča Primorski dnevnik. Deželni svet danes in v četrtek ne bo zasedal, Gabrovca pa so zadržali na opazovanju na oddelku za nalezljive bolezni na Katinari.

Igor Gabrovec

Ni povsem jasno, kje naj bi deželni svetnik prišel v stik s koronavirusom. Nekateri mediji poročajo, da v Trevisu, od koder je imel let proti Apuliji. Kot je dejal za časnik, je vsepovsod srečeval ljudi.

Kot še piše časnik, bodo najverjetneje za koronavirus testirali tudi ostale svetnike, po neuradnih informacijah naj bi nekatere že dali v karaneteno.

Predsednik deželnega sveta Piero Mauro Zanin je v dogovoru z deželnim predsednikom Massimilianom Fedrigo preklical sklic zasedanj deželnega sveta za danes in v četrtek. Med drugim bodo poslopje razkužili

V Italiji se je število žrtev zaradi novega koronavirusa v torek povzpelo na 79, okuženih pa je več kot 2500 ljudi, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli. Iz Furlanije - Julijske krajine poročajo o 15 okužbah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V italijanskih bolnišnicah se zdravi 1263 ljudi, ki so zboleli za koronavirusno boleznijo covid-19, med njimi jih je 229 na intenzivni negi. Približno tisoč okuženih ima blažje simptome in so v izolaciji na domu. Pozdravilo pa se je 160 ljudi, ki so bili okuženi z novim koronavirusom, so sporočile italijanske oblasti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija