NA JADRNICI ZAPLENILI DVE TONI KOKAINA: Skrit je bil v športnih torbah

Kronika

V mednarodni policijski akciji so na jadrnici v Atlantskem oceanu zaplenili okoli dve toni kokaina, v Srbiji pa so zaradi suma tihotapljenja mamil pridržali štiri ljudi, so po poročanju srbskih medijev v četrtek sporočili s srbskega državnega tožilstva za organizirani kriminal. Drogo naj bi tihotapili iz Južne Amerike v Evropo.

Fotografija je simbolična.

Kokain so na 22-metrski jadrnici našli v več označenih posamičnih paketih v športnih torbah. Jadrnico sta upravljala ukrajinski in češki državljan, so še sporočili s srbskega državnega tožilstva za organizirani kriminal.

V Beogradu in Novem Sadu so v akciji pridržali štiri člane kriminalne združbe.

Kriminalno združbo sumijo, da je od lanskega marca organizirala transport kokaina iz držav Južne Amerike do Zahodne Evrope in Srbije z namenom nadaljnje prodaje. Za tihotapljenje so uporabljali jadrnice, stopili v stik s preprodajalci droge, organizirali lokacije za iztovarjanje kokaina in skrivanje droge ter angažirali posadko.

Mednarodna policijska akcija je potekala v sodelovanju s srbskim državnim tožilstvom za organizirani kriminal in varnostno-obveščevalno agencijo Bia, beograjsko policijsko upravo ter Europolom in policijami iz več držav.

Za osumljence, ki so jih pridržali v Srbiji, so že odredili pripor, proti njim pa bodo vložili kazenske ovadbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija