NA CESTE PRIHAJA NOVI TERENSKI LEPOTEC: Predstavil se je novi Nissan QASHQAI!

Koper

Slovenskemu trgu se je okviru evropske turneje v sredo končno predstavil novi Nissan qashqai. Pri nas ga bo mogoče kupiti septembra, najprej v različici z blago hibiridiziranim 1.3-litrskim turbobencinskim motorjem, pozneje pa tudi z novim hibridnim pogonom e-power. Katere so njegove odlike?

Med večjimi novostmi novega qashqaia je koncernska modularna platforma CMF-C, ki je s seboj prinesla nove tehnologije, med katerimi izstopa izboljšani sistem za pomoč pri vožnji ProPILOT. Druga izboljšava je prostornost, predvsem na zadnjih sedežih, pozna pa se tudi dodatni prostor v 50-litrskem prtljažniku.

Korak naprej so pri Nissanu naredili tudi pri digitalizaciji. Armaturna plošča je podobna kot pri prejšnjemu modelu, a je veliko bolj digitalizirana. Na 12-3 palčnem zaslonu si lahko voznik sam izbere grafiko, pa tudi možnost projekcijskega zaslona. V vozilu razveseljuje tudi velik, 9-palčni zaslon infozabavnega sistema NissanConnect. Poveže se lahko s pametnimi telefoni obeh glavnih operacijskih sistemov, z Applovimi pa celo brezžično.

V notranjosti vozila izstopata tudi novi večfunkcijski volanski obroč s klasičnimi gumbi ter ročica samodejnega menjalnika.

Po obliki se novi qashqai bistveno ne razlikuje od svojega predhodnika, a boste na cesti vseeno prepoznali novi model. Je bolj "mišičast in eleganten", v njem pa boste videli tudi poteze brata juka. Med novostmi lahko izpostavimo prednje žaromete v led tehniki, videz terenskega vozila pa dopolnjujejo 20-palčna kolesa.

Novi qashqai bo septembra sprva na voljo z osnovnim 1.3-litrskim turbobencinskim štirivaljnikom z močmi 101 ali 114 kilovatov in blagim hibridnim sistemom. Glede na izkušnje pa so pri Nissanu prepričani, da bo kmalu na voljo tudi močnejša e-power verzija.

Veliko izbiro Nissanovih vozil vam ponujajo v Trgo ABC v Kopru. Preverite njihovo ponubo

Spoznajte povsem novi Nissan Qashqai, ultimativni crossover, zdaj elektrificiran. #NoviQashqai #UltimativniCrossover

Objavil/a Nissan dne Četrtek, 18. februar 2021

Deli novico: