MOK GLEDE BADAŠEVICE PODALA PRIJAVO NA OKOLJSKO INŠPEKCIJO: "Pričakujemo, da bo ugotovila povzročitelja"

Koper

V ponedeljek popoldne je prišlo do novega onesnaženja reke Badaševice. Analize so pokazale, da je šlo za onesnaženje s fekalijami in odplakami iz naselja ter prisotnost industrijskih odplak. Medtem pa nam je bralka sporočila, da se vsako leto tik pred trgatvijo v zgornjem toku Badaševice voda obarva temno, na površini plava umazanija, pa tudi zelo smrdi. Zato okoliški prebivalci sumijo, da je nekje postavljen izpust "na črno". O tem je bila obveščena tudi koprska občina, ki je podala prijavo na okoljsko inšpekcijo.

Na morebitno onesnaženje v zgornjem toku reke Badaševice so Mestno občino Koper (MOK) obvestili prebivalke in prebivalci. "Pristojne službe so odšle na teren takoj po prejemu prijave in o tem obvestile tudi Direkcijo Republike Slovenije za vode, ki je upravljavec vodotoka," pravijo na občini, ki je tudi sama podala prijavo na okoljsko inšpekcijo. "Pričakujemo, da bo ugotovila povzročitelja in izrekla ustrezen ukrep," so zapisali v kabinetu župana.

Odgovore pa smo prejeli tudi z Marjetice Koper. Kot pravijo, so njihove pristojne službe opravile terenski ogled, ki so ugotovile, da na javnem kanalizacijskem omrežju ni anomalij"Skupaj z medobčinsko službo za zaščito, reševanje in varstvo okolja bomo počakali rezultate analize odvzetih vzorcev vode," pojasnjujejo.

Z velikimi težavami z neprijetnimi vonjavami so se krajani Olma soočali že v lanskem poletju. Letošnjo pomlad je občina zato zagnala napravo, s pomočjo katere se dodaja kisik v vodo Badaševice, da ta ne smrdi več. Ob postavitvi naprave je bilo rečeno, da gre za polletni projekt, a ker se je prezračevanje vode izkazalo kot učinkovito, bo MOK preučila možnost nadaljnje uporabe tega sistema.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
forešter4 |  31 .08. 2022 ob  13: 57
-1
mogoče đankurji, ki živjo na koncu makadmskega parkirišča ob hidri (kjer gradijo novi dom za upokojence) kaj zlivajo notri...
aja in lepo na agregat si lavfajo prikolico..
kako si lahko to dovolimo v leto 2022...kaj se dogaja z Koprsko občino jQuery112309437462552825118_1661946932670