MIŠIČ PRED VOLITVAMI NA ZADNJI SEJI USPEL: Nova zadolžitev Okolja za Jernejev kanal

Piran

Občinski svetniki in svetnice so mesec dni pred lokalnimi volitvami prikimali zadolžitvi Okolja Piran v višini 1,5 milijona evrov. Novelacijo investicijskega projekta ureditve kanala Sv. Jerneja so podprli z 18 glasovi za, trije svetniki so glasovali proti predlogu.

Občinski svet je predlog že obravnaval 16. junija letos, ko so potrdili investicijsko vrednost projekta v višini skoraj 1,9 milijona evrov. Na včerajšnji 37. redni seji pa je svet potrdil tudi novelacijo in izdal soglasje k zadolžitvi z namenom financiranja izgradnje mostovža.

Razlogi za novelacijo so bili povečana investicijska vrednost projekta na 2.651.993 evrov na podlagi končnega projekta za izvedbo (PZI) in popisa gradbeno obrtniških in inštalacijskih del (GOI), je Okolje Piran navedlo v sporočilu za javnost. Dodajajo, da so k povečanju vrednosti projekta največ prispevale podražitve energentov, gradbenih materialov in gradbenih del, sprememba terminskega plana izvedbe projekta, ki se je zamaknil za dva meseca ter spremembe v finančni konstrukciji projekta, v katero je bila vključena odobritev kredita Slovenskega regionalno razvojnega sklada.

Okolje Piran je kredit za gradnjo dvoetažnega lesenega mostovža v Jernejevem kanalu pridobilo 12. septembra letos, z ročnostjo kredita 20 let, 12-mesečnim moratorijem in 2,85 odstotno fiksno obrestno mero.

Gašpar Gašpar Mišič navaja, da se bo projekt financiral iz naslova priveznin, s temi sredstvi pa bodo posojilo tudi vračali. "Projekt prav tako ne bo bremenil drugih gospodarskih javnih služb, se pravi, da se na njegov račun ne bo podražila smetarina, kot tudi ne nobena druga storitev," je še dodal.

Občinski svet je moral za izdajo soglasja k zadolžitvi sprejeti tudi odlok o spremembi proračuna. Po njegovi uveljavitvi bo sledil podpis pogodbe z izvajalcem, podjetjem Adriaing d.o.o.

Zadolženost Okolja Piran je, kot smo že poročali, že sedaj precejšnja in je na dan 31. julija 2022 znašala 2.024.355 evrov, skupaj z novim kreditom pa bo presegla 3,5 milijona evrov

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija