MINISTRSTVO ODSVETUJE POTOVANJA V ITALIJO: Od tam se je novi koronavirus razširil v več evropskih držav

Slovenija

Slovensko zunanje ministrstvo je zaradi epidemije novega koronavirusa danes odsvetovalo vsa potovanja v severno Italijo in nenujna potovanja v preostale dele države.

Ministrstvo tako na svoji spletni strani odsvetuje vsa potovanja v italijanske dežele Furlanija - Julijska krajina, Benečija (Veneto), Trentinsko - Gornje Poadižje, Lombardija, Emilija - Romanja, Piemont, Dolina Aoste, Ligurija in Toskana. Odsvetuje tudi vsa nenujna potovanja v preostale dele Italije.

Italija je glavno žarišče okužb z novim koronavirusom v Evropi. Do četrtka zvečer so po podatkih italijanske civilne zaščite potrdili 3296 okužb z novim koronavirusom, 148 ljudi je umrlo za koronavirusno boleznijo. Največ okuženih in smrtnih žrtev so zabeležili v deželah Lombardija, Benečija in Emilija - Romanja, medtem ko so primere okužb zaznali v vseh italijanskih deželah.

PRVI VW GOLF 8 ŽE NA OBALI: Ponovno kralj svojega razreda z najnaprednejšo tehnologijo (FOTO)

je že zapeljal v salon Porsche Koper na Ankaranski cesti 10! Prisrčno vabljeni, da si v ŽIVO ogledate zakaj novi Golf 8 postavlja nova merila na področju digitalizacije in upravljanja v svojem razredu," vabi vse interesente novega modela Marjan Rojc, vodja prodaje vozil Volkswagen pri Porsche Koper.

Iz Italije se je novi koronavirus razširil v več evropskih držav.

Tudi vseh šest okuženih, ki so jih doslej zabeležili v Sloveniji, je bilo pred kratkim v Italiji. Po doslej znanih podatkih so okuženi trije moški, ki so potovali po Maroku in so se vrnili v Slovenijo prek Italije, moški in ženska, ki sta potovala po Italiji, ter 32-letni zaposleni v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, ki je tudi bil na severu Italije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  06 .03. 2020 ob  17: 57
Vsak ki je vsaj malo pameten ne gre v Italijo.S tem pa ne moremo preprečiti širjenja,ker Italijani prihajajo k nam.Že tretji teden so skoraj edine stranke v Planetu Koper.
Tako da je čudež,če v Kopru še ni okuženih.