MINISTER RAZREŠIL NAČELNICO NOVOGORIŠKE UPRAVNE ENOTE: Muršičeva 'odletela' zaradi očitkov o mobingu

Goriška

Minister za javno upravo Rudi Medved je razrešil načelnico novogoriške upravne enote Patricijo Muršič. Na podlagi informacij s terena, pojasnil načelnice in rezultatov ankete med zaposlenimi so na ministrstvu ugotovili, da odnosi med vodstvom in zaposlenimi na upravni enoti ne omogočajo več razvoja organizacije in pozitivne klime ekipe.

Patricijo Muršič (na fotografiji zgoraj) je minister razrešil zaradi poraznih odnosov na novogoriški upravni enoti.

Na ministrstvu so že pred časom dobili prve signale o težavah na UE Nova Gorica. Na njih se je odzvala služba za upravne enote in opravila več pogovorov z načelnico, da bi se odnosi med vodstvom in zaposlenimi na upravni enoti izboljšali, a se to ni zgodilo, je v izjavi za medije pojasnil Medved. Na ministrstvu so nato prejeli tudi "zelo konkretna" anonimna pisma, o podrobnostih katerih pa minister danes ni želel govoriti. Predali so jih inšpektoratoma za delo in javni sektor ter Komisiji za preprečevanje korupcije.

"Ministrstvo kot organ seveda ne more zamahniti z roko, tudi če gre za anonimke. Naloga ministrstva je, da zagotovi nemoteno delo na vseh upravnih enot," je poudaril. Tudi po nadaljnjih pogovorih z načelnico se razmere niso začele izboljševati, zato je ministrstvo po protokolu opravilo anonimno anketo med vsemi zaposlenimi na novogoriški upravni enoti. Kot je dejal Medved, so bili rezultati ankete za vodstvo porazni. "Polovica zaposlenih je absolutno nezadovoljna tako s klimo kot z obremenitvami, omenjajo tudi mobing" je dejal.

Novogoriška upravna enota

Medved je ocenil, da razmere niso takšne, da bi jih načelnica lahko sanirala. Muršičeva je z današnjim dnem tako razrešena s položaja, vodenje upravne enote pa začasno prevzema Kraljeva, sicer vodja oddelka za upravne notranje zadeve na UE Nova Gorica. "Prepričan sem, da bomo s to potezo presekali gordijski vozel in na upravni enoti Nova Gorica zagotovili nemoteno delo. V strokovnost dosedanje načelnice ne dvomim," je dejal, a dodal, da ni vse v strokovnosti. Po njegovih besedah je pomembno, da se v kolektivu poleg strokovnosti poskrbi tudi za ugodno klimo za delo.

Kot je Medved še poudaril v izjavi za medije, so upravne enote tiste, ki imajo stik z državljani in jim nudijo javne storitve, zato je pomembno, da opravljajo svoje delo kakovostno, učinkovito in strokovno ter da so odnosi znotraj upravnih enot pozitivni. Ocenjuje tudi, da delo na 58 upravnih enotah v državi poteka dobro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
goldhorn |  03 .06. 2019 ob  14: 01
Kateri pametnjakovič je dal to sliko "upravne enote" gor? To je gledališče.....