PODPISALI BODO DOGOVOR O NAKUPU ZEMLJE: Madžarska v Trstu vzpostavlja logistično bazo

Trst

Madžarska bo v Trstu vzpostavila pristaniško in logistično bazo. Cilj je olajšati in pospešiti transport madžarskih dobrin v tujino, je včeraj napovedal madžarski minister z trgovino in zunanje zadeve Peter Szijjarto. Tudi sicer ima država ambiciozne načrte na področju razvoja infrastrukture.

Investicija v Trstu bo našo vzhodno sosedo stala med 60 in 100 milijonov evrov in jo bodo izvedli na 32 hektarjih površine, napoved povzema madžarska tiskovna agencija MTI. Madžarskim podjetjem naj bi tako omogočili, da odpošljejo blago na morje v 24 urah, je Szijjarto povedal na slovesnosti ob odprtju logističnega foruma V4+ v Mogyorodu nedaleč od Budimpešte.

Dogovor o nakupu zemlje naj bi podpisali v začetku julija, je dodal minister.

Madžarska se je v preteklosti najpogosteje omenjala kot potencialna investitorka v drugi tir železniške povezave Divača-Koper v Sloveniji, ki bi razbremenila in pohitrila povezavo z Luko Koper. Sodelovanje zalednih držav v projektu še vedno ni izključeno, je pa ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek večkrat izrazila prepričanje, da lahko Slovenija drugi tir zgradi sama.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  23 .06. 2019 ob  18: 20
jebala vas matićeva pogodba !