LEGENDARNI ROCKERJI LETOS DVAKRAT ČISTO BLIZU NAS: Ob 50-letnici napovedali evropsko turnejo

Trendi

Ameriški rockerji Aerosmith v letošnjem letu obeležujejo 50. obletnico delovanja. Skupina, ki je nanizala vrsto uspešnic, kot so Dream On, Walk This Way in Janie's Got a Gun, bo jubilej praznovala z evropsko turnejo. Na njihovi spletni strani je prvi koncert napovedan za 13. junij v Milanu.

Aerosmith se bodo na svojem glasbenem popotovanju po Evropi ustavili v več državah, tudi v Švici, Belgiji, Franciji, Veliki Britaniji, Nemčiji, na Češkem in Poljskem. Slovenskim oboževalcem skupine bosta poleg uvodnega koncerta turneje v Milanu med bližjimi še nastopa v dunajski koncertni dvorani Stadthalle 9. julija in na budimpeškem stadionu Puskas 24. julija. Turnejo bo skupina tri dni kasneje sklenila v Nemčiji.

Aerosmith so bili ustanovljeni oktobra 1970 v Bostonu. Skupino sestavljajo pevec in frontman Steven Tyler, kitarista Joe Perry in Brad Whitford, basist Tom Hamilton in bobnar Joey Kramer. V polstoletni karieri so Aerosmith prodali več kot 150 milijonov albumov po svetu, za svoje delo prejeli številne nagrade, med njimi štiri grammyje in osem ameriških glasbenih nagrad ter 12 MTV Video Music Awards, bili so vključeni tudi v dvorano slavnih rock'n'rolla.

V karieri so nanizali 14 studijskih albumov in več albumov z uspešnicami, med katerimi so Dream On, Livin' on the Edge, Walk This Way, Cryin, Pink, Janie's Got a Gun in I Don't Want to Miss a Thing. Aerosmith so leta 2017 že izvedli poslovilno turnejo, a na koncu niso rekli zadnje. Aprila lani so začeli tudi uspešno koncertno rezidenco v Las Vegasu, naslovljeno Aerosmith: Deuces are wild, še piše na uradni spletni strani skupine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija