LAŽ 28-LETNIKA: Izdajal se je za ilegalnega migranta

Kronika

Policija je v zvezi s skupino 13 ilegalnih migrantov, državljanov Bangladeša, ki so jih v petek zjutraj odkrili v enoprostorcu pri Šembijah, pridržala tri domnevne vodiče in jih s kazensko ovadbo privedla pred preiskovalnega sodnika koprskega okrožnega sodišča. Ta je v soboto zoper vse tri odredil pripor, so danes sporočili s policije.

Fotografiji sta simbolični. 

Policijska uprava Koper je že v petek poročala o odkritju 13 ilegalnih migrantov iz Bangladeša, danes pa so postregli s podrobnostmi dogodka. Bistriške policiste so v petek zjutraj obvestili o dveh sumljivih vozilih v naselju Račice, v enem naj bi bilo več ljudi. Policisti so opravili kontrolo na cestni relaciji Ilirska Bistrica-Mala Bukovica-Studena Gora. Nekaj po 7. uri je od Studene Gore proti naselju Mala Bukovica pripeljal starejši Mazdin enoprostorec litvanskih registrskih številk. Policista sta vozilo ustavila in na podlagi potnega lista sta ugotovila, da ga vozi 24-letni državljan Rusije.

V tem času je prav tako iz Studene Gore pripeljal še Chryslerjev enoprostorec, prav tako litovskih registrskih tablic. Policisti so kasneje ugotovili, da gre za 25-letnega državljana Rusije. V njegovem vozilu so policisti opazili več oseb, sklonjenih med prednjima sedežema in zadnjo klopjo na tleh ter na zadnji klopi vozila. V vozilu je bilo deset državljanov Bangladeša, v prtljažnem prostoru pa še trije njihovi rojaki.

Obema Rusoma so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države odvzeli prostost in zanju odredili pridržanje.

V nadaljevanju so na podlagi pogovorov z nezakonitimi migranti identificirali tudi 28-letnega državljana Bangladeša, ki se je izdajal za ilegalnega migranta. Tudi njemu policija očita kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Skupino ilegalnih prebežnikov je namreč vodil iz Hrvaške v Slovenijo, kjer sta jih prevzela Rusa, da jih prepeljeta do Italije.

Zoper vse tri osumljene so podali kazensko ovadbo, preiskovalni sodnik pa je v soboto po zaslišanju za vse odredil pripor, so še sporočili s policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija