KRISU V AMERIKI NI DOLGČAS: Po Dončiću se je srečal še z Dragićem (FOTO)

Svet

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, ki je v severnoameriški ligi NBA s svojim Miamijem gostoval v Los Angelesu, se je pred tekmo v Staples Centru srečal s slovenskim dečkom s spinalno mišično atrofijo Krisom iz Kopra. Dragić, ki je pomagal zbrati več kot 3,7 milijona evrov za zdravilo, je dečka povabil na obisk na svoj pripravljalni tabor.

Na povabilo Los Angeles Clippers, gostiteljev tekme v dvorani Staples, so prek slovenskega veleposlaništva v ZDA organizirali srečanje Gorana Dragića s slovenskimi otroki, med njimi tudi z dveletnim Krisom, ki je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija.

Učinki zdravila za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, so po predvidevanjih hitri, račun za zdravilo v višini 2,23 milijona dolarjev pa je že poravnan. Zdravniško spremstvo je stalo 3990 evrov, samo zdravilo pa 2.007.576,38 evra.

Mali Kris je pred tem že spoznal še enega slovenskega košarkarskega zvezdnika, Luko Dončića.

Potem ko je Kris, ta čas je še na opazovanju, onkraj luže osebno že spoznal enega od svojih številnih dobrotnikov Luko Dončića, je zdaj še kapetana zlate slovenske reprezentance Dragića, ki se mu je mati Krisa Ana Jerak zahvalila za vso pomoč, ki jo namenja otrokom.

Dragić pa je malega bojevnika povabil tudi na obisk košarkarskega pripravljalnega tabora, ki ga vsako leto pripravlja na Rogli

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija