KRIMINALISTI PRIČALI O REKORDNEM ZASEGU HEROINA V LUKI: Naročnik pošiljke v priporu deležen groženj

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se je z zaslišanji več policistov oz. kriminalistov danes nadaljevalo sojenje trojici obtoženih zaradi tihotapljenja več kot 300 kilogramov heroina, ki so ga leta 2018 zasegli v Luki Koper. Medtem je bil predlog za odpravo pripora domnevnemu naročniku pošiljke Aleksandru Vettorazziju zavrnjen.

Med drugimi je danes pričal kriminalist Jasmin Agić, ki je kot dežurni kriminalist opravil ogled zabojnika, v katerem so predstavniki finančne uprave pred tem zaznali sum, da je med pošiljko lepila prepovedana droga.

Tako kot že pred njim predstavnik finančne uprave je tudi Agić izpostavil značilen kisel vonj, ki ga je bilo zaznati med pregledom. Vettorazzijev zagovornik Bojan Pečnik se je ob tem začudil, da je bilo zaznati vonj, ko pa je šlo za plastificirane vreče.

Na vprašanje, ali je omenjeni tovor po obliki odstopal od siceršnjega, pa je kriminalist dejal, da se vreče z lepilom ponavadi sesedejo, te pa so ohranile pravokotno obliko.

Pečnik je danes med drugim predlagal zaslišanje še enega predstavnika policije, saj je po njegovih besedah iz dosedanjih pričanj razvidno, da je bil Agić na ogledu pred uro, navedeno v policijskem zapisniku, in da zabojnik ni bil ustrezno zaprt oz. zavarovan.

Vettorazzijev zagovornik je sodišče opozoril tudi na dejstvo, da je bi nedavnol obtoženi v priporu predmet groženj in da je doživel celo napad. Za svojega varovanca je sodnemu senatu predlagal odpravo pripora, a je senat predlog zavrnil.

Sojenje se bo z vrsto zaslišanj nadaljevalo prihodnji torek, 1. decembra.

Cariniki so aprila 2018 v koprskem pristanišču v zabojniku, ki je prispel na turški ladji, vkrcan pa je bil v Iranu, med lepilom za keramiko odkrili 302 kilograma heroina izredne čistosti. Ta bi po ocenah policije lahko preprodajalcem prinesel od 30 do 50 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Policija je maja lani prijela soobtožena v omenjenem sojenju Gregorja Setnikarja in Arisa Alibašića, kasneje pa še domnevnega naročnika pošiljke heroina Aleksandra Vettorazzija. Vsi trije so v priporu, še en osumljenec pa je na begu. Po prepričanju tožilstva so pri organizaciji in izvedbi prevoza heroina delovali kot hudodelska združba, za organizacijo operacije pa je poskrbel prav Vettorazzi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija