"KOŠTABONCI, POZOR! V VASI IMAMO MORILCA": Zastrupljenih več mačk, pes celo poginil

Koper

Po družbenem omrežju Facebook je v ponedeljek zaokrožilo zaskrbljujoče opozorilo, ki prebivalce Koštabone svari pred zastrupljevalcem živali. V zadnjem obdobju naj bi bilo v tej vasi zastrupljenih več mačk in psov, en pes naj bi celo umrl.

"Koštabonci pozor! Pazite svoje štirinožce, ker imamo v vasi morilca. Drugače se ne morem izraziti, žal," se glasi zapis, ki je včeraj zaokrožil po Facebooku.

Pod objavo so dogajanje v Koštaboni opisali tamkajšnji prebivalci z negativnimi izkušnjami. "Mačke ena za drugo zastrupljene, moji sosedi dve v enem mesecu, moja pri veterinarju in predvčerajšnjim je zaradi zastrupitve umrl pes," je zapisala ena izmed vaščank, pod objavo pa se je oglasilo še več ljudi, ki so jim na Koštaboni zastrupili psa ali mačko.

"Žalostno, kaj se dogaja," menijo nekateri, drugi pa, da "ta človek rabi zdravstveno pomoč" in da ga je treba "čim prej ustaviti in kaznovati".

Ali so prejeli prijavo zoper zastrupljevalca živali na Koštaboni, smo preverili na Policijski upravi Koper. Kot so nam pojasnili, v zadnjih nekaj mesecih niso prijeli takšne prijave.

"Ponovno pa apeliramo na občane, da primere zastrupitev živali takoj prijavijo policiji. Le tako lahko namreč policisti na kraju preverijo vse okoliščine in ugotovijo morebitni sum kaznivega dejanja," so še dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  05 .01. 2021 ob  19: 42
-3
Romuni so hodili po Kostaboni pred nekej cajta
Prognostik |  05 .01. 2021 ob  13: 59
Kašn žabar.