KOPRSKI POLICISTI PREJELI ANONIMEN KLIC: Sredi mesta naj bi nekdo grozil s pištolo

Kronika

Včeraj ob 18.33 so policisti dobili anonimno obvestilo, da v centru Kopra nekdo grozi s pištolo. Policisti na kraju tega niso potrdili, prav tako o tem nihče ni nič vedel, pa tudi klicatelj se ni več oglasil. Primer obravnavajo kot kaznivo dejanje Zloraba znamenj za pomoč.

Včeraj ob 12.15 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Bertoki–Bivje. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 21-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom nepravilno prehiteval 42-letnega motorista, državljana Italije. Ta si je pri padcu zlomil nogo, zato so ga odpeljali v bolnico Catinara. Povzročitelju sledi kazenska ovadba. Zaradi neustreznih pnevmatik za osebni avto (niso po homologaciji) je bilo vozilo izločeno iz prometa.

Ob 13.39 je 33-letni voznik osebnega avtomobila v Podgradu izsilil prednost motoristu, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 18.33 se je v Kopru 10-letni otrok peljal s skirojem po mostičku čez Badaševico. Pri spustu po klančku je zgrešil stopalko za zavoro ter zelo hitro zapeljal na prehod za pešce, točno pred 52-letno voznico osebnega avtomobila, ki je v trenutku na prehodu za pešce trčila v otroka. Ta je padel in se pri tem lažje poškodoval (udarnine in odrgnine). Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je za prometno nesrečo odgovoren otrok.

Kraje in vlomi

V Kopru na Pahorjevi ulici je nekdo ukradel zaklenjen moped znamke SYM, tip Jet Euro, reg. štev. KP C1-524, modre barve, vreden 300 evrov.

Včeraj popoldan je nekdo vlomil v lokal na Ulici 15. maja v Kopru, vendar ni nič odnesel.

Na Rozmanovi v Kopru je nekdo ukradel zaklenjen moped, Aprilia Sonic 50, reg. št. LJ87-IN, vreden 400 evrov.

Na Ulici Vena Pilona v Kopru je nekdo ponoči ukradel motorno kolo Piaggio Primavera 50RT, črne barve reg. št. KPNU-29, ki je bilo parkirano pred blokom.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so na območju PU Koper prijeli 16 nelegalnih prebežnikov, in sicer devet na območju PP Koper, sedem pa na območju PP Ilirska Bistrica.

Včeraj ob 21.15 so policisti v Galantičih ustavili osebni avto Citroen C5, v katerem je bilo per oseb, in sicer voznik, državljan Kosova, in štirje državljani Albanije. Voznika, ki začasno prebiva v Veliki Britaniji, bodo kazensko ovadili, ker je nedovoljeno pripeljal tujce preko državne meje, so še sporočili s Policijske uprave Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija