KOPRSKI POLICISTI PONOČI MIRILI RAZJARJENEGA MOŠKEGA: Fizično napadel partnerko in si prislužil vse od prepovedi približevanja do kazenske ovadbe

Kronika

Koprski policisti so ponoči intervenirali zaradi nasilja v družini. Nasilnež, ki je partnerko tudi fizično napadel, se kljub ukazom ni umiril. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izrečena prepoved približevanja, izdan plačilni nalog, sledi pa mu še kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografija je simbolična. 

V Piranu je nekdo ukradel skuter Piaggio Zip 25, reg. št. KP 6R-L6, vreden 800 evrov. Iz garažne hiše pred trgovskim centrom v Kopru pa je nekdo ukradel moško kolo znamke Kilimanjaro, tip Cross Pro HR, vredno 800 evrov.

Malo pred 23. uro so policisti v Kopru na Vojkovem nabrežju ustavili osebni avto, ki ga je vozil 54-letni Koprčan. Alkotest mu je pokazal 0,47 mg/l, poleg tega nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Pivki pa so policisti zasegli osebni avto 34-letnemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Povzročitelj nesreče v Hrpeljah napisal kar 1,17 mg/l

Ob 15.26 je bila prometna nesreča v Hrpeljah. 57-letni domačin je z osebnim avtomobilom pri zapuščanju parkirnega prostora trčil v osebni avto 36-letne voznice iz Podgrada. Povzročitelj je napihal 1,17 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi pa obdolžilni predlog.

Ob 17.36 je na krožišču ob koprski Bonifiki zaradi napačne menjave pasu v osebni avto prijaviteljice trčil 48-letni voznik osebnega avtomobila, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti (0,69 mg/l). Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 25 ilegalnih migrantov: v Gornji Bitni 15 državljanov Afganistana, v Dobravljah enega državljana Afganistana, v Hrvojah državljana Palestine, v Prešnici pa osem državljanov Pakistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili enega državljana Afganistana. Postopki še potekajo.

Samo včeraj izrekli 40 glob v ovkiru akcije Focus on the road

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 143 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v sedmih primerih, enkrat pa zaradi nasilja v družini.

V okviru akcije, ki poteka po celi Sloveniji, so policisti samo včeraj izrekli 30 glob zaradi neuporabe varnostnega pasu in 10 glob zaradi uporabe mobitela med vožnjo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija