KOPRČANI POBRALI SMETANO: Po hudem enakovrednem boju ukanili Mariborčane

Koper

Rokometaši Kopra so v 4. krogu lige NLB premagali mariborski Branik s 26:25 (13:11).

V "malem derbiju" 4. kroga - veliki je bil v Ribnici, kjer so gostovali Velenjčani - so smetano pobrali Koprčani, ki so po hudem in enakovrednem boju ukanili Mariborčane. Koprsko-mariborski obračun je bil od prve minute negotov in izenačen, odločitev o zmagovalcu pa je padla šele v končnici tekme. Še v 56. minuti je bilo izenačeno (23:23), nato pa so gostitelji po golih Andraža Makuca in Tilna Sokoliča povedli s 25:23 in majhno prednost zadržali do konca dvoboja.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Grega Krečič s sedmimi goli, dva manj sta dosegla Matevž Žagar in Sokolič. Toliko zadetkov je v štajerski ekipi dosegel Filip Jerenec, Jan Sivka in Nejc Planinšek sta prispevala po štiri gole. Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 2. oktobra, gostovala v Velenju, mariborska pa bo v soboto, 5. oktobra, gostila Celje Pivovarno Laško.


* Dvorana Bonifika, gledalcev 600, sodnika: Dejan in Igor Ivančič.
* Koper: Dolenc, Žagar 5, Avsec, Krečič 7 (2), Konjević, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 5, Guček 2, Marić 2, Makuc 1, Stopar, Dobaj, Breznikar 2, Štavar.
* Maribor Branik: Kljun, Planinšek 4, Špelić 3, Zugan, Kocjančič, Sok, Hočevar, Jerenec 5, Miličević 3 (1), Velkavrh 3, Ranevski, Budja, Jerebie 3 (1), Ferjan, Sivka 4.
* Sedemmetrovke: Koper 4 (2), Maribor Branik 3 (2).
* Izključitve: Koper 12, Maribor Branik 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija