KOLESARSKA DIRKA PO SLOVENIJI DANES NA PRIMORSKO: Pot bo tekmovalce peljala tudi po Italiji in se zaključila v Novi Gorici

Slovenija

Karavano na kolesarski dirki po Sloveniji danes čaka tretja etapa od Ljubljane do Nove Gorice (160,5 km). Po dveh etapah za sprinterje bodo ti le stežka "preživeli" zadnji vzpon na Ravnico pred spustom do cilja.

Kolesarji se bodo s Kongresnega trga v prestolnici podali ob 10.50, uradni začetek pa bo 12 minut kasneje. V prvem delu trase bo vzpon tretje kategorije na Hrušico (5,5 km/5,7 %), sledi pa spust do Ajdovščine.

Prvič bo karavana prečkala Novo Gorico nekaj po polovici trase in se nato podala na Ravnico (5,6 km/5,7 %). Pot bo kolesarje peljala tudi po Italiji in tako v 30. izdaji slovenske pentlje obiskala vse štiri sosednje države. V prvi etapi je gostovala v Avstriji ter na Hrvaškem in Madžarskem.

Konec etape bo bržčas prezahteven za sprinterje, saj bo še enkrat na vrsti klanec do Ravnice. Vrh bodo kolesarji prečkali 9,6 km pred ciljem. Sledi le še spust in dobra dva kilometra ravne trase do občinske stavbe v Novi Gorici, kjer bo okoli 15. ure okronan zmagovalec tretje etape.

V skupnem seštevku po dveh dneh vodi Nemec Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious), sicer zmagovalec četrtkove etape od Žalca do Rogaške Slatine.

V prvi deseterici so trije Slovenci, najvišje je Luka Mezgec (Jayco-AlUla), ki po tretjem mestu v četrtkovi etapi na petem mestu zaostaja deset sekund. Domen Novak (UAE Team Emirates) in Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) sta z zaostankom 12 sekund osmi oziroma deseti.

V soboto sledi kraljevska etapa od Škofljice do Krvavca s ciljnim vzponom, dolgim 11,7 km in povprečnim naklonom 7,7 odstotka. V nedeljo bo na vrsti še zadnja etapa od Šentjerneja do Novega mesta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija