Ko na dobrote povabi Agraria

Piran

Praznični december in z njim čas veselega druženja s prijatelji ter uživanja v izbrani kulinariki je tu. Mize bodo polne prazničnih jedi, zato je KZ Agraria Koper za uvodno pokušino njihovih sadov istrske narave oziroma najboljšega iz Istre tradicionalno povabila na večer ob istrskih grižljajih.

Direktor Agrarie Robert Fakin

Vabilo je v soboto napolnilo restavracijo portoroškega hotela Slovenia, kjer direktor Agrarie Robert Fakin ni skrival zadovoljstva: "To je tradicionalen večer, ki ga prirejamo enkrat na leto. Pripravimo ga vsako leto v drugem gostinskem lokalu, kjer cenijo istrske dobrote, kjer kuharji segajo po naših istrskih pridelkih. Lani smo bili v hotelu Marina v Izoli, letos pa smo z našimi gosti, z našimi prijatelji, oziroma z našimi kupci, ki cenijo vse, kar je istrsko dobrega, tu v Portorožu. Agraria je prispevala naše pridelke istrske zemlje, hotelski kuharski mojstri pa so iz njih naredili slastne kulinarične kreacije. Odziv je se vsako leto veča in veseli smo, da se nas je letos zbralo že 120," je povedal.

Kotizacijo za večerjo Istrskih dobrot je Agraria darovali v dobrodelne namene društvu Sonček.

Vabilu Agrarie na istrski kulinarični večer so se odzvali direktorji hotelov, gostinskih obratov in ne nazadnje tudi direktorji drugih kmetijskih zadrug v Sloveniji, s katerimi se Agraria vse bolj poslovno povezuje in tako dopolnjuje ponudbo. "Tu je na primer poleg nekaj primorskih kmetijskih zadrug tudi kmetijska zadruga Krka, ki z nami vse bolj tesno sodeluje. Sicer pa želimo s takimi večeri predstaviti vse, kar je najboljše od naših istrskih pridelovalcev. Najprej so seveda tu integrirano pridelana zelenjava in ekološka zelenjava ter sadje. Imamo pa tudi mesne izdelke, oljčna olja, sire, tartufe, Boškarinove mesne izdelke in še veliko istrskega se najde v jedeh, ki so jih za ta večer pripravili kuharski mojstri hotela Slovenia," pa je prizadevanja Agrarie predstavila, vodja proizvodnje Patricija Pirnat.

Kuharski mojstri hotelov LifeClass so izvirno poskrbeli za razvajanje brbončic gostov, ki so ob tem lahko spoznavali ponudbo Agrarie. Tako je za hladno predjed prišel na mizo narezek domačih suhih mesnin (kmetija Trček) in sira (kmetija Poljane), pokapanega z ekološkim oljčnim oljem (kmetija Jenko). Sledila je Farmantonova maneštra (koruza kmetije Krušvar in lokalno pridelana zelenjava KZ Agrarie) v kruhovi sredici (pekarna Kljun).

Nato so prišli domači krompirjevi njoki (Dinko) z mesom "Boškarina" (Azrri), pa telečji hrbet (kmetija Trček), obložen z domačo zelenjavo (lokalno pridelana v KZ Agraria), zabeljeno z domačim olivnim oljem (kmetija Jenko). Za zaključek pa se je na mizah znašla jabolčna krostata na bučnem olju (surovine KZ Agraria). Vse jedi so seveda spremljala posebej zanje izbrana vina vinskih kleti Vinakoper, Rodica in Mahnič.


 

Deli novico: