Kljub izgubi načrtujejo širitev

Goriška

Predsednik uprave Hita, Dimitrij Piciga, je kljub poslovanju v rdečih številkah ob prihajajočem jubileju igralništva na Goriškem napovedal odprtje nove igralnice.

Hit leto končuje z minusom, ki bo predvidoma znašal med 3 in 5 milijoni evrov, kar je bistveno bolje kot lani, ko je izguba znašala 37 milijonov evrov. Tekoče poslovanje je bilo sicer pozitivno, dobiček je znašal 1,7 milijona evrov.

K boljšim rezultatom družbe naj bi pripomogli zaposleni, ki so od avgusta delali za približno 10 odstotkov nižje plače. Hitu sta z odpisom plačevanja visokega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča na pomoč priskočili še šempetrska ter novogoriška občina, na roko pa so jim šle tudi banke. Po mnenju Picige je za reševanje Hita premalo naredila le država.

V preteklem letu v Hitu opažajo še, da igralniška dejavnost bolj uspeva tam, kjer niso odvisni od italijanskih gostov.  Hit je sicer v preteklem letu ustvaril 125,7 milijona evrov prihodkov, dobiček s poslovanja je znašal 4,7, izguba pa 0,8 milijona evrov.

Nova igralnica bo v Šempetru

V prihodnosti naj bi bila ključna za razvoj Hita Goriška regija. Tako bodo ob 30-letnici igralništva na Goriškem odprli novo igralnico v Šempetru, za katero bodo že v kratkem vložili prošnjo za koncesijo. V novo igralnico naj bi vložili 6,5 milijona evrov.

Deli novico: