KDO JE NEODZIVEN V PRIMERU SANACIJE POGORELE HIŠE? Trije lastniki tožijo Občino Piran

Piran

Zapletom s sanacijo v požaru pred enim letom pogorele hiše na Trubarjevi ulici v Piranu ni videti konca. Po naših poročanjih o aktualnih informacijah, ki jih prejemamo bodisi s strani lastnikov stanovanja v drugem nadstropju, zakoncev Miglioranza, bodisi piranske občine, ki je lastnica poslovnih prostorov v pritličju, so se na naše uredništvo prek svoje odvetnice obrnili še lastniki stanovanja v prvem nadstropju. Ti navedbe občine, da so neodzivni pri reševanju situacije, označujejo za neresnične in poudarjajo, da vse informacije izvejo iz medijev, namesto da bi jih o aktualnostih obveščala občina. Pojasnili so nam, da so bili kot oškodovanci zaradi neodzivnosti primorani vložiti tožbo zoper Občino Piran.

Avgusta letos smo ponovno poročali o reševanju situacije, ki je nastala po lanskem požaru hiše na Trubarjevi ulici v Piranu. Takrat so nam z Občine Piran na naše poizvedovanje, kdaj je pričakovati kakšen konkreten korak naprej v smeri sanacije oz. rušenja objekta, odgovorili, da "stavba žal še ni sanirana zaradi številnih razlogov, na čelu z neodzivnostjo enega izmed lastnikov pogorelega objekta".

Ta izjava občine pa je zmotila lastnike stanovanja v prvem nadstropju, ki trdijo, da gre za neresnične informacije. "Pojasnjujemo, da je Občina Piran tista, ki naši stranki ne daje absolutno nobenih informacij, kljub temu, da so lastniki stanovanja v pogoreli stavbi, temveč za vse informacije naša stranka izve šele iz medijev," so nam v začetku tedna sporočili prek svoje odvetnice dr. Helene Devetak.

Na občini očitno menijo drugače

Kot so nam pojasnili na piranski občini, sta lastnika ene stanovanjske enote pri reševanju nastale situacije zelo aktivna. "Lastniki druge stanovanjske enote (so trije) pa žal prek svoje pooblaščenke ne izkazujejo namere po aktivnejši vlogi pri načrtovanju sanacije. Brez njihovega sodelovanja je žal reševanje nastale situacije oteženo, saj Občina Piran ne priznava svoje vloge kot odgovornega za nastali požar," so opisali.

Kako pa komentirajo informacijo, da lastnikom prostorov v prvem nadstropju stavbe ne dajejo nobenih informacij v zvezi s postopkom? "Ta informacija ne drži! Vedno smo jim bili in jim bomo na voljo za vse morebitne informacije," so nam odgovorili.

V teku dve tožbi

Na občini so potrdili podatek, da zoper njih poteka tožba na koprskem okrožnem sodišču, ki so jo vložili lastniki stanovanja v prvem nadstropju stavbe, več informaciji pa niso hoteli razkriti, saj trenutno še čakajo na narok sodišča.

To sicer ni edina tožba, ki poteka v omenjenem primeru. Občina Piran se je namreč kot lastnica enega izmed prostorov zaradi zaščite svojega premoženja poslužila tožbe proti najemniku prostora, v katerem naj bi po poročilu forenzikov tudi zagorelo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  18 .09. 2020 ob  11: 33
tožarijo se med seboj, namesto da bi se dogovorili. In čas teče, in teče