KDO BO VODIL KOBILARNO LIPICA? S prenovo hotela naj bi začeli pozno jeseni

Slovenija

Na čelu Kobilarne Lipica, odvisne družbe Holdinga Kobilarna Lipica, ostaja Lorela Dobrinja, so sporočili iz družbe. Dobrinja, ki je bila na ta položaj imenovana decembra lani, kobilarno pa je vodila že tudi pred organizacijskim preoblikovanjem v holding, je nadaljnje sodelovanje namreč v začetku meseca postavila pod vprašaj.

Vodenje Holdinga Kobilarna Lipica je v začetku meseca prevzel Matej Oset. Med skupno desetimi kandidati je bila tudi Dobrinja, ki se je uvrstila v ožji izbor. Kot je povedala ob napovedi Osetovega imenovanja, bo glede na to, da je decembra lani začela nov mandat na tem vodstvenem mestu, o možnosti sodelovanja v prihodnje še razmislila.

Kot so navedli v kobilarni, njihovo osrednje razvojno poslanstvo ostaja skrb za rejo in vzrejo lipicanca, med najpomembnejšimi cilji pa je tudi prenova hotela Maestoso s podvojenim številom sob ter bazenskim in wellness kompleksom.

Lorela Dobrinja (tretja z leve proti desni)

Obnova hotela v Lipici, ki bi po prvotnih načrtih morala steči ob koncu lanskega leta, je nekoliko zastala, saj je na razpis za izbiro izvajalca gradbenih del prispelo premalo ponudb. Nadzorni svet je menil, da je premalo kvalitetnih ponudb in bo zato razpis ponovil. Če bo šlo po pričakovanjih in željah, naj bi prenovo vendarle začeli pozno jeseni ali pozimi in jo zaključili prihodnje leto ob praznovanju 440. obletnice Kobilarne Lipica.

Predvsem za prenovo turističnih zmogljivosti je država holdingu, ki je zaživel lani jeseni, namenila deset milijonov evrov osnovnega kapitala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija