KAZENSKA OVADBA ZOPER "KARDINALOVO DAMO": Iz Vatikana se je k nam nateklo pol milijona evrov, ki jih je zapravila za luksuz

Kronika

Kriminalisti so zaradi pranja denarja kazensko ovadili italijansko državljanko, 40-letno Cecilio Marogna, poroča Primorski dnevnik, ki so jo oktobra lani aretirali v Milanu. Po 17 dneh v priporu je na pogojnem izpustu. Marogna je v Ljubljani odprla podjetje Logsic d.o.o., ki naj bi se ukvarjalo s humanitarnostjo. Iz vatikanske blagajne je prejemala denar za pomoč pri prizadevanjih za izpustitev ugrabljenih misijonarjev. Namesto tega je denar prenakazovala na druge račune in ga porabila za luksuzne stvari.

Cecilia Marogna

Na računu ljubljanskega podjetja je ostalo še 170.000 evrov, ki pa so bili uspešno zavarovani. Kriminalisti so opravili hišno preiskavo pri Slovencu, ki naj bi pri kaznivih dejanjih sodeloval z osumljenko.

Nekdanji kardinal Angelo Becciu.

Primer "kardinalove dame" je v javnost prišel lani v znani italijanski televizijski oddaji Le Iene, kjer so preko različnih anonimnih virov prišli do dokazov, da se je v Slovenijo iz Vatikana nateklo za pol milijona evrov. Da je Marogna pridobila sredstva, naj bi bilo ključno posredovanje nekdanjega kardinala Angela Becciuja, ki so ga odstavili zaradi vpletenosti v finančni škandal. Marogna naj bi denar zapravila za drage obleke, torbice in luksuzno pohištvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija