"KASKADERSKO" GAŠENJE POŽARA PRI MAKARSKI: Poglejte ta vratolomen prelet gasilskega letala! (FOTO, VIDEO)

Svet

Območje Makarske so včeraj zajeli hudi požari. Pri gašenju so sodelovale gasilske enote celotne Makarske riviere vključno z območjem Omiša, pomagala sta tudi dva helikopterja - eden izmed pilotov je bil ob tem posebej kaskadersko razpoložen.

Požar je v soboto popoldne izbruhnil med Makarsko in Tučepi in je kasneje zajel tudi Osejavo. Ognjeni zublji so opustošili gozdove na območju Kraljevega gaja in Nugala. Zaenkrat še ni znano, kolikšno škodo je požar povzročil, po prvih podatkih pa bi naj šlo za zelo veliko območje borovega gozda. Poveljnik makarskega JKP Mario Čović je v nedeljo potrdil, da je bil požar lokaliziran in da se trudijo, da bi ga čimprej omejili. Pri gašenju požara so sodelovali gasilska enota celotne Makarske riviere, vključno z območjem Omiša pa tudi dva helikopterja.

Pogledajte spektakularnu vratolomiju pilota kanadera u Makarskoj: 'Koji luđak, svaka mu čast'

Pogledajte spektakularnu vratolomiju pilota kanadera u Makarskoj: 'Koji luđak, svaka mu čast'

Objavil/a Večernji list dne Nedelja, 01. avgust 2021

Med gasilci je največ pozornosti pritegnil pilot letala, čigar vožnjo je posnela kamera. V videoposnetku, ki je bil objavljen na Facebook strani "Dnevna doza Makarskih nemirov," se pilot s polno hitrostjo približa pobočju tik ob bližnjem hribu ter na območje v plamenih zlije zajetno količino vode.

"Kaj za vraga, to je noro. Vsaka mu čast!" je komentiral moški, ki je celotno situacijo posnel. V komentarjih pod objavo na Facebooku se je kasneje zvrstilo kar nekaj pozitivnih odzivov ljudi, ki so bili navdušeni nad noro in požrtvovalno vožnjo, poroča 24sata. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija