KAOS V KOPRSKI TRGOVINI: Spravil se je nad varnostnico, sledil je pretep

Kronika

Včeraj popoldne je v eni od koprskih trgovin 41-letnik vzel artikel, zatem pa odšel mimo blagajne ne da bi plačal. Pri tem ga je ustavila varnostnica, s katero pa ni želel sodelovati in je večkrat zamahnil proti njej. V to se je vmešal še 40-letni moški, ki se je z osumljenim začel pretepati.

Fotografija je simbolična. 

Varnostnica ju je poskušala ločiti. Po prihodu policistov in zdravnikov na kraj so varnostnico in 41-letnika odpeljali v izolsko bolnišnico na pregled. Moškima so policisti izdali plačilni nalog, za 41-letnika pa sledi tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 118 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom in eno roparsko tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 47 nezakonitih prehodov državne meje.

V Kopru so ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kanabis. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ponoči so v Luciji vlomili v več poslovnih prostorov (prodajalne) in odnesli tako prodajne artikle kot tudi gotovino. Policisti zbirajo obvestila.

Ob 20.30 so v bližini Averja ustavili kombi Fiat ducato, slovenske registracije, ki ga je vozil 32-letni državljan Črne gore. V vozilu je bilo še 17 državljanov Iraka, ko so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo.


Dan odprtih vrat v Rakitovcu

V soboto, 3. decembra, bo v Rakitovcu dan odprtih vrat Policijske postaje Koper, in sicer pred gasilskim domom med 9. in 12. uro. Domačinom bodo policisti predstavili način dela in opremo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
anton |  01 .12. 2022 ob  14: 59
65
... neumni zakoni, oseba pomaga varnostnici, zadrži lopova, namesto nagrade dobi kazen ...