KAOS S "25 KUBIČNIMI" SKUTERJI NE POJENJA: Izmerili so ji kar 73 km na uro!

Kronika

Dopoldan so policisti v Sv. Antonu ustavili voznico skuterja Piaggio, tip ZIP 25 4T. Zaradi suma predelave je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled, kjer so ugotovili, da je moped dejansko predelan, saj so mu izmerili hitrost 73 kilometrov na uro. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah sicer intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 177 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v enem primeru.

Žalila in grozila policistom

Ob 22.50 so imeli policisti na Kastelcu v postopku voznika osebnega avtomobila. Ob tem sta se pričela razburjati tako 66-letni voznik kot 27-letni sopotnik, oba iz okolice Ilirske Bistrice. Sopotnik je policistom celo grozil, oba pa sta jih žalila. Obema je bil izdan plačilni nalog. Sopotnik je moral zapustiti vozilo. Temu sledi še kazenska ovadba zaradi izrečenih groženj.

Ob 18.56 je 56-letni državljan Nemčije vozil motorno kolo od Pivke proti Ilirski Bistrici. Med Parjami in Drskovčami je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubil nadzor nad vozilom in padel po cestišču. Pri tem se je poškodovala sopotnica, 26-letna državljanka Nemčije. Odpeljana je bila v Zdravstveni dom Ilirska Bistrica (po prvih podatkih je lažje poškodovana). Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Na Kajuhovi v Izoli je nekdo iz kleti ukradel električni skiro Xiaomi M365 PRO, črne barve, vreden 450 evrov. Zvečer je nekdo prav tako v Izoli ukradel moped Piaggio Zip, reg. KP6JR0, vreden 600 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper je bilo od 6. ure, 11. avgusta, do 6. ure, 12. avgusta, prijetih osem ilegalnih migrantov. Na Policijski postaji Ilirska Bistrica štirje državljani Afganistana, na PP Piran pa štirje državljani Iraka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  12 .08. 2020 ob  16: 25
če bi hotela, bi policija naredila red že zdavnaj
Tom |  12 .08. 2020 ob  13: 51
13
Kako velik kaos s "25 kubičnimi skuterji" bi šele bil, če bi policija naredila nadzor na obalni cesti ves teden 24 ur!