KAKŠNA BO USODA KONTROVERZNEGA RAVNATELJA? Pred OŠ Prebold ga je podprlo okoli sto somišljenikov (VIDEO)

Slovenija

Svet zavoda Osnovne šole Prebold na včerajšnji triurni seji, na kateri je med drugim obravnaval gradivo šolskega inšpektorata, ki je že dvakrat predlagal razrešitev ravnatelja Petra Žureja, ni glasoval o razrešitvi. Zaradi nedokončanega postopka ugotovitve inšpektorata ostajajo javnosti neznane, Žurej pa naj bi nasprotoval testiranjem na koronavirus.

Predsednik sveta zavoda Marjan Golavšek je že pred sejo povedal, da ne bodo odločali o razrešitvi ravnatelja, pač pa naj bi na zahtevo inšpekcije le razpravljali o njegovem delu, medtem ko bodo o vsem ostalem odločali šele na podlagi zbranih informacij.

"Mi zahtevamo samo, da se zakon spoštuje, tudi ustava. Mi smo kot svet zavoda odgovorni za to in predvsem nam gre za to, da bodo starši, otroci in vsi ostali zdravi in varni v naši šoli," je dodal Golavšek.

Po seji, ki jo je pred šolo v podporo Žureju ves čas spremljal protestni shod okoli sto nasprotnikov cepljenja, tudi iz drugih delov Slovenije, ne Golavšek ne Žurej na vprašanja nista želela odgovarjati, je pa prvi prebral skupno izjavo vseh članov sveta zavoda, ki je bila po njegovih zagotovilih sprejeta soglasno.

Kot je dejal, so sprejeli tri sklepe. Ob sklepu, da so na podlagi obeh pozivov inšpektorata opravili razpravo, so inšpektorat za šolstvo pozvali, da jim posreduje ugotovljene kršitve zakonodaje iz obeh pozivov za razrešitev, občino kot ustanovitelja šole pa so zaprosili, da jim zagotovi pravno pomoč v postopku poziva inšpektorata.

Tudi Žurej po seji dogajanja ni želel komentirati, pred njo pa je dejal, da pri vsem skupaj ne gre le za učence, starše, zaposlene, pač pa za vse nas. Po njegovem namreč gre za pravico odločanja o svojem telesu. "Kot odgovorno osebo me najbolj skrbi zakonitost. Da za tisto, kar odredim, imam zakonsko podlago. Če je nimam, pa me nekdo v to sili, potem sem v takšnem položaju, kot sem danes," je dodal.

Kot je včeraj poročal portal N1, je šolski inšpektorat svetu zavoda že dvakrat predlagal razrešitev ravnatelja, inšpektorjem pa naj bi ga prijavil sindikat, ker se ni želel testirati, ob začetku epidemije pa ni želel nositi niti zaščitne maske. Konec prejšnjega tedna je Žurej naredil še korak naprej, saj je zaposlene in svet zavoda obvestil, da ne bo preverjal, ali zaposleni in starši otrok izpolnjujejo pogoj PCT, še piše portal.

V medijih se je pojavilo tudi njegovo pismo šolskemu ministrstvu, v katerem je med drugim v imenu zaposlenih zahteval znanstvene dokaze o učinkovitosti ukrepov, o virusih kot povzročiteljih bolezni in učinkovitosti cepiv. Do njegovega ravnanja je po pisanju N1 kritičen tudi predsednik društva ravnateljev osnovnih šol Gregor Pečan, ki Žureju dopušča izražanje svoja mnenja, a si tega ne bi smel dovoliti v dopisih z glavo šole.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  26 .08. 2021 ob  15: 15
da o pm in ekipicu ne govorimo. Bo prisel trenutek, ko se bo se sola inenovala po njemu dokler bodo njegove nasprotnike otroci sprasevali - na kateri strani si bil ocka/ mamica, ko je divjala biovojna?
Bella |  26 .08. 2021 ob  15: 13
Bravo, ravnatelj! Pokoncna drza, vsakemu lahko pogleda v obraz za razliko od militantnih "zdravnikov" in farmacevtov, ki si polnijo zepe s propagiranjem poskusnega zmazka. Da o PM
Obala1 |  26 .08. 2021 ob  12: 16
10
@istrijan strinjam se s tabo …ne vem kaj naj bi bilo narobe pri tem ravnatelju? Iskal je samo znanstveno razlago In raziskavo okrog tega…će ze imamo strokovno skupino naj mu razlozi ( će bi dejansko bila strokovna, pa ni )…no okrog stevilka zrtev ki je Res veliko ( 0,014 % incidenca umrlih ) vendar vas ne moti ko par milionov oseb letno umre od lakote a mi trosimo silne miliarde na orozje …kaj pa je z Aidsom ali rakom ali gripo ? Pa se kup drugih bolezni za katere nikomur ni mar ?
goldhorn |  26 .08. 2021 ob  11: 14
-5
Postaja že popolnoma bizarno: skorajda pri vsaki stvari, peticiji, dogodku ali človeku, ki tako ali drugače ovira praktično vse zaščitne ukrepe proti epidemiji covida-19, na dan prej ali slej prikaplja vedno ena in ista politika. Tako je - tudi - včerajšnjo protestno zborovanje pred osnovno šolo v Preboldu (tja je prišlo okoli 200 ljudi), kot podporo spornemu ravnatelju Petru Žureju, ki zdaj že povsem evidentno krši veljavne zdravstvene predpise in posledično ogroža javno zdravje, organizirala in (tudi fizično) vodila današnji širši javnosti verjetno precej neznana Esmeralda Vidmar, poznavalcem scene pa dobro poznana kot nekdanja vidna političarka propadle Golobičeve stranke Zares in - takrat, še kot Esmeralda Canjuga Vidmar - tudi kandidata za poslanko v tretji volilni enoti. Na njeni Facebook strani je vodila kampanijo in pozivala somišljenike k udeležbi na protestnem shodu. Zato je bilo tam toliko ljudi, ki nimajo otrok na tej šoli. To je skupina, ki je pred časom pljuvala poslance, težila varnostnikom pred parlamentom in vdirala v cepilne centre. Vse dokaze lahko najdete na njeni FB strani.
Pjero Shriba |  26 .08. 2021 ob  10: 57
-4
Pri tej pandemiji lahko spoznavamo bedo, cinizem, samoljubje, brezbrižnost in celo krutost določenih ljudi.
Res ne dojamem, kako lahko nekdo napiše , da je 4.500.000 smrtnih žrtev neka marginalna, zanemarljiva stvar.
Češ da itak nas je 8 milijard... ma kaj govorimo o hruškah ali o ljudeh ?
Pri tem pa vsi necepilci pozabijo na to, da je umrljivost začela padat predvsem zaradi velikega števila cepljenih, prej pa zaradi ukrepov.
Danes večinoma umirajo necepljeni.
Samo predstavljajmo si , kaj bi bilo, če ne bi imeli cepiva in ne bi bilo ukrepov.
Sem imel to žalostno možnost, da sem v živo gledal vojaške kamijone, ko so peljali mrtve iz Bergama in tam ni bila nobena znanost razumet kaj se dogaja.
Necepilci se spotikajo ob gripo.
Tudi pri virusih velja zakon močnješega, enako kot pri živalih.
Ta močnejši zmaga.
Vprašajte se zakaj imamo danes skoraj izključno delta virus. Kam so šli prejšnji.
Ištrijan |  26 .08. 2021 ob  10: 34
Ne vem zakaj mi pri prvem komentarju ni izpisalo imela?! Mah, stvar regionala, ok...

Ta virus je med nami že 2 leti /-
N svetu nas je cca 8 miliard, umrlih s covidom oz. zaradi covida (ta razlika ni zanemarljiva) pa je do danes 4,477,495!!!! Procent si lahko naredi vsak sam.
Ta virus je sicer moteč, po veliki večini pa še zdaleč ni grozljivo smrtno nevaren.
Smrtnost zaradi tega virusa je po različnih ocenah od 0,2 do 0,5 procentna, glede na starostno skupino. Skrtaka, statistično gledano zanemarljiv odstotek.
Zanimiv je tudi podatek oz. boljše rečeno nepodatek, da se zadnji dve leti za gripo sploh ne umira več! Vemo pa iz obdobja pred covidom, da je bilo zaradi gripe po svetu na tisoče mrtvih vsako leto. Me vesli da smo vasj gripo debelirali, vsaj tako zgleda...
Pjero Shriba |  26 .08. 2021 ob  10: 02
-2
Lepo je pametovati o režimu, enoumju, javnih razpravah za in proti, svobodi.
Tu imamo opravka s pandemijo, ki je pokosila že milijone ljudi in se s cepljenjem tega rešimo.
To je najbolj preprost odgovor.
Ta ravnatelj bi moral to vedet in ne izrabljat pandemije za politične namene.
Tega ravnatelja je potrebno umaknit iz tako odgovornega mesta.
Govorimo o javni ustanovi, o otrocih in o možnosti okužbe z vedno bolj nevarnim virusom.
Pjero Shriba |  26 .08. 2021 ob  09: 44
-2
Provokatorski bedak in 100 bebcev pred šolo.
Evo znanstveno definicijo, katero zahteva ta štronco.
 |  26 .08. 2021 ob  09: 42
Zakaj kontroverzen? Ker si je upal oz. drznil zastavit nekaj preprostih vprašanj oz. prošnjo za pojasnilo?

Strah bi nas moralo biti vse, ko se poskuša kaznovati, šikanirati, javno zasramovati posameznike, ki si upajo oblastne organe povprašati za pojasnila okrog uradno sprejetih ukrepov, stališč, stanj.

Očitno res vse bolj prehajamo v novo stopnjo enoumne družbe, kjer je treba take, ki si želimo dodatnih pojasnil in obrazložitev okrog uradnih politik, javno izpostaviti, izobčiti, osramotiti,....čes, kaj se pa ta gre, kako se upam podvomit v to kar je vsemogočna oblast sprejela,...namesto, da bi pristojne službe na povsem legitimna vprašanja državljanov preprosto in jasno odgovorila. Ko te prisotojni organ na uradno naslovljeno vprašanje odslovi z "odgovorom" pošiči si na internetu, je pri meni vzbujen milo rečeno nelagoden občutek.

Morda pa res pristojni nimajo odgovora na zastavljena vprašanje. Če jih nimajo bi lahko tudi to tako sporočili, ne pa "poišči si sam". Skratka, kaže, da ni nam več dano podvomiti v to kar oblast sprejme, od nas se enostavno zahteva, da vse kar nam oblast pripravi, da pohlevno sprejmemo, po možnosti še s hvaležnostjo. No, meni to zelo "diši" po ureditvi, ki se ji reče režim, četudi zapakiran v embalažo s predznakom demokracija. V takem sistemu nam poročajo zgolj uradno določeni govorniki, ki širijo le to, kar oblast sprejme, drugače mislečih, z drugačnimi pogledi se ne spusti zraven. Javne razprave z argumenti ZA in PROTI sploh ni več, samo ena stran vsiljuje svojo agendo.