TO NAJ BI BIL "POSLOVNEŽ", KI GA JE TONIN VČERAJ ČAKAL VES DAN: Blamaža z nakupom mask, kot je že dolgo ni bilo (FOTO)

Slovenija

Kot je znano, je Slovenija zaman čakala na tri milijone mask, ki bi jih morali dostaviti bosanski poslovneži. Novinarji tamkajšnjega medija zurnal.info so izbrskali, kdo stoji za prevaro. Posel s Slovenijo je namreč sklenil Emir Begović, ki pa trdi, da ga je prevaral zeniški poslovnež Sead Zilo. Ta o maskah " ne ve nič".

"Sead Žilo me je prevaral. Ne oglaša se mi več. Moral bi mi dostaviti te maske," je danes za Žurnal dejal Emir Begović, poslovnež iz Gračanice, ki ga je slovenski obrambni minister omenil kot osrednjo osebo v mednarodni prevari nabave treh milijonov mask za Slovenijo.

Novinarju časopisa je danes uspelo vzpostaviti stik z Begovićem, ki mu je potrdil, da je bil vpleten v ta posel. Trdi, da je sklenil pogodbo s slovenskim podjetjem Labena d.o.o. o dostavi mask.

Pogodba, ki je bila sklenjena med podjetjem Labena iz Slovenije in Global Promet Emirja Begovića.

Na podlagi te pogodbe je Begović od Labene iz Slovenije dobil 300.000 evrov. Za svojega podizvajalca je izbral Windsor Group, njegov direktor pa je Sead Žilo iz Zenice, že prej zaradi goljufij obsojeni poslovnež.

"Plačal sem mu 10 tisoč mark predplačila na podlagi predračuna," je bosanskemu časniku zaupal Begović, ki trdi, da se mu zeniški "poslovnež" nato ni več oglašal.

"Kakšne maske, s čim se zajebavate z menoj?" pa se je na vprašanja novinarja odzval Žilo in dejal, da nikoli nihče ni sklenil nobene pogodbe. A mediju je Begović predložil predračun, ki mu ga je 17. marca izdal prav Windsor Group d.o.o. (na fotografiji spodaj).

"Begović mi je nato poslal kopijo potrdila o vplačilu 405.000 mark (207.000 evrov) za dobavo treh milijonov mask, a naše podjetje tega denarja nikoli ni prejelo. Poklical sem banko in jim dal navodilo, da tudi če bo denar vplačan na naš račun, naj se takoj vrne plačniku, ker brez ustrezne pogodbe in drugih papirjev Sloveniji ne moremo dostaviti mask. Nekaj mi smrdi v tej zgodbi. Nekdo "vleti" v posel iz Slovenije in potem še iz Bosne, ne da bi ga zanimala cena ... Vsakega zanima cena," pa vztraja Žilo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  20 .03. 2020 ob  00: 19
IN KJE JE VSE OSTALO, KI SEM NAPISAL O TEH BUMBARJIH, KI SO ŠE HUJŠI KO UNI MONA IZ TOLMINA, KI JE VERJEL EKSTRA PROFITNIM NIGERIJSKIM BANKAM ?!
joe jaxson |  20 .03. 2020 ob  00: 17
tonino karino
kokodek |  19 .03. 2020 ob  20: 32
-3
Tonin je čakal, Janša mu ni povedal lozinke ( gesla) in ….. evo ti prve afere.....včasih smo se smejali Bosancem, zdaj se oni nam, haha....vlada bi morala odstopiti!!!!!
hvala vsem, ki delate in pomagate soljudem!!!!!