KAJ NAREDITI, KO VAM VODA MED KOPANJEM ZAIDE V UŠESA? Pomagajte si s temi triki

Trendi

Problem z ujeto vodo v ušesih v večini primerov izzveni sam od sebe, če pa traja dlje kot tri dni, lahko pripelje do neprijetnih okužb. Verjetno ste imeli vsaj enkrat vodo v ušesih. Ta pojav je bolj pogost v poletnih mesecih, ko se ljudje zadržujemo v bazenih, rekah, morjih … Toda voda lahko zaide v ušesa tudi med kopanjem v kadi ali med tuširanjem. Ujeta voda povzroči nabrekanje ušesnega masla ali zamaška, kar lahko vodi v bolečine in vnetje. V redkih primerih lahko povzroči celo trajno poškodbo sluha, zato je pomembno predvsem pravilno in pravočasno ukrepanje. Če se boste kdaj soočali z opisanim problemom, uporabite katerega od teh treh trikov.

1. Ustvarite vakuum

Nagnite glavo na stran, uho naslonite na dlan in dobro pritisnite, da ustvarite vakuum. S hitrimi kratkimi gibi premikajte dlan proti ušesu in stran od ušesa. Nagnite glavo proti rami, da ujeta voda steče iz ušesa.

2. Žvečite ali se pretvarjajte, da žvečite

Kosti čeljusti se nahajajo v bližini ušesa in pomagajo pri žvečenju. Pojejte nekaj, dajte žvečilni gumi v usta ali se samo pretvarjajte, da žvečite.

3. Uho ogrejte s sušilnikom za lase

S sušilnikom za lase ogrejte uho, da toplota pospeši izhlapevanje vode. Uporabite najnižjo hitrost naprave in jo držite približno 30 centimetrov od ušesa. Sušilnik za lase premikajte naprej in nazaj. Nekajkrat nežno potegnite ušesno mečico.

Uporaba ušesnih palčk ne pride v poštev

Uporaba ušesnih palčk lahko stanje še poslabša. Ohranite čista ušesa na način, da jih obrišete z vlažno brisačo. Če imate težave, se posvetujte z zdravnikom in prosite za nasvet glede čiščenja ušes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija